“IŞİD’e Destek Veren Sizsiniz!”

0
52

dış işleri toplantısı1Dışişleri Komisyonu Toplantısında Konuşan CHP’li Vekil Eryılmaz, Musul’da Yaşananlardan AKP Hükümetini Sorumlu Tuttu…

Terör örgütü IŞİD’in Musul’da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rehin alması, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ni karıştırdı. TBMM’de sakin başlayan Dışişleri Komisyonu toplantısında Komisyon Başkanı AKP Milletvekili Volkan Bozkır, IŞİD’in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kaçırmasına tepki göstererek oturumu açtı. Bozkır’ın ardından söz alan muhalefet de, IŞİD’e tepki gösterdi. Sıra CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’a gelince ise tansiyon bir anda yükseldi. Gerçekleşen Dışişleri Komisyonu toplantısında Milletvekili Eryılmaz’ın, AKP Hükümetinin IŞİD’e destek verdiği söylemiyle Dışişleri Komisyonu’nda gergin anlar yaşandı.

Bu olayın asıl müsebbibinin AKP’nin yanlış dış politikaları olduğunu öne süren Milletvekili Eryılmaz; “IŞİD’e siz TIR’larla silah gönderdiniz. Sonra IŞİD bizim TIR’larımızı rehin aldı, IŞİD’e destek veren sizsiniz” dedi.

AKP vekillerin, “Elinde belge var mı?” sözüne de Eryılmaz; “Reyhanlı’da durdurulan Mit TIR’larını mahkeme kararına rağmen neden aranmasına izin vermediniz? Havaalanlarındaki kamera kayıtlarını getirin inceleyin teröristlerin ülkemizde nasıl rahat hareket ettiklerini göreceksiniz. Sınırlarımızda yaşayan köylülerimizle görüştüğünüzde teröristlerin nasıl sınırlarımızdan hiçbir engellemeye takılmadan rahat girip-çıktığını göreceksiniz, Adana’da TIR’larda yakalanan füze başlıkları da mahkeme kayıtlarına girmiştir, o belgeleri ve kayıtları incelerseniz belgeleri bulursunuz” cevabını verdi.

Bunun üzerine AKP milletvekilleri Eryılmaz’a tepki göstermeye başladı. Eryılmaz’ın konuşmasına müdahale eden AKP’li komisyon başkanı Bozkır; “Gündemimiz Musul değil!” diyerek CHP’li vekilin mikrofonunu kapattı. Bunun üzerine Eryılmaz; “Ben bunu burada konuşmayacağım da nerede konuşacağım, muhalefetin konuşmasını engelliyorsunuz” diye tepki gösterdi.

Eryılmaz’ı susturmaya çalışan Bozkır’a AKP’li milletvekilleri de destek verdi ve bu arada bağrışmalar yaşandı. Olay büyüyünce Komisyon Başkanı Bozkır, bağrışmaların daha fazla görüntülenmemesi için basın mensuplarını dışarı çıkardı. Basın Mensupları ve gazetecilerin salon dışarısına çıkarılmasının ardından AKP’lilerin baskıları Eryılmaz’ı daha da sinirlendirdi.

Eryılmaz; “3 yıldır bu terör örgütlerini siz koruyor, kolluyor ve destek çıkıyorsunuz. Hükümetinizin uyguladığı yanlış dış politikaların sonucu bu olaylar yaşanıyor. Gündemimiz bu değil deyip bizleri susturmaya çalışıyorsunuz, şu anda dünyanın gündemi Musul’da yaşanan bu rezalet, biz bunları bugün gündeme almayıp bugün konuşmayacaksak ne zaman konuşacağız. Ülkenin itibarını iki paralık etmeye kimsenin hakkı yok, AKP Hükümeti ve Dışişleri Bakanı 3 yıldır emperyalizmin taşeronluğuna hizmet edeceğine derhal ya bu yanlıştan dönmeli ya da istifa etme erdemini göstermelidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here