Hatay Milletvekilleri Ve Belediye Başkanlarından Gövde Gösterisi

0
138

akp gövde gösterisi1Sadullah Ergin Liderliğinde Ankara’da bir araya gelen Ak Parti Hatay Milletvekilleri ve 11 ilçenin belediye başkanı, birlik, beraberlik ve dayanışma örneği sergilediler…

Türkiye’deki tüm Ak Partili Belediye Başkanları, 11-12 Haziran tarihlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Ankara’da düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen, 48 il, 563 ilçe ile 213’ü belde olmak üzere 824 belediye başkanın katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, belediye başkanlarının seçildiği yerleşim yerlerinde 5 yıl boyunca önemli projeleri hayata geçireceklerini, yerleşim birimlerinde bir fark oluşturacaklarına inandığını dile getirdi. Belediye Başkanlarına bazı uyarılarda da bulunan Başbakan Erdoğan, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday formülünden bahseden muhalefete de bazı eleştirilerde bulundu.

Toplantının ikinci gününde Belediye Başkanlarına seslenen İçişleri Bakanı Efkan Ala ise yeni kurulan Büyükşehirlerde, ilçelerle Büyükşehir Belediyeleri arasındaki yetki kargaşası, hizmet paylaşımı ve sorunların giderilmesine yönelik yeni düzenlemeler yapılacağını ifade etti.

akp gövde gösterisi2

Düzenlenen bu toplantıya, Ak Parti Hatay Milletvekilleri ve ilimizdeki 11 Belediye Başkanı da katılarak, Ankara’da gövde gösterisi yaptı. İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılmak üzere geçtiğimiz hafta Ankara’da bulunan Hatay Milletvekilleri ve Belediye Başkanları, Adalet eski Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin liderliğinde, birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından gerçekleşen toplantıda, Hatay’a hizmet noktasında birçok konuda istişare ve değerlendirmeler yapıldı.

Yerel Yönetim Hizmet Sekretaryası Oluşturulacak

Toplantıda alınan kararla, Hatay’da bulunan AK Partili 11 ilçe belediyesine, hukuki, altyapı, üst yapı, kanun ve mevzuatlar hakkında olası karşılaşılabilecek her türlü sorunlara karşı çözüm üretmek ve hizmet sunulmak üzere sekretarya kurulmasına karar verildi. Yerel Yönetim Hizmet Sekretaryası’nda her biri kendi dalında uzmanlardan oluşan danışmanlar görev yapacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here