“Her İşi Yaparım Değil, Şu İşte İyiyim Demeliyiz!”

0
83

kaymakam-teknik lise1Kaymakam Özyiğit İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Atölyelerini Gezdi

İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Atölye ziyaret ederek teknik atölyelerde yapılan çalışmalar ile yürütülen projeleri yerinde izleyen İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, nitelikli işgücünün verimli bir ekonomi için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti.

Kaymakam Hasan Özyiğit, İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Atölyeleri ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, İş Kurumu Şube Müdürü Mehmet Yüksel ile Okul Müdürü Yusuf Oğuz’un da hazır bulunduğu ziyarette Kaymakam Özyiğit, öğrencilerle de sohbet etti. İş Kurumu Şube Müdürlüğünce hazırlanan, anne ve babaların çocuklarını nasıl desteklemesi gerektiği ve öğrencilerin meslek seçiminde ne gibi hususlara dikkat etmesi gerektiği ile ilgili yararlı bilgileri ihtiva eden Meslek Seçimine Destek dergisini öğrencilere dağıtan Özyiğit, eğitim ve iş hayatlarında öğrencilere başarılar diledi.

kaymakam-teknik lise2

Sanayi sektörüne vasıflı eleman yetiştirilmesi bakımından Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin önemine vurgu yapan Kaymakam Özyiğit; “Ülkemizde esas sorun işsizlik değil, mesleksizliktir. ‘Her işi yaparım değil şu işte iyiyim’ demek gerek. Bunun içinde gençlerimiz belirli bir alanda kendilerini geliştirmesi ve teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerekir” dedi.

Nitelikli işgücünün verimli bir ekonomi için vazgeçilmez bir unsur olduğuna da vurgu yapan Kaymakam Özyiğit; “Nitelikli işgücüne sahip olmanın yolunun planlanmış mesleki eğitimle mümkün olacağı düşüncesiyle öğrencilerimizin bilgi beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, nitelikli birer teknik eleman olarak yetiştirilmeleri açısından mesleki eğitimin her daim gündemde tutulması ve önemsenmesi gerekir” diye konuştu.

Atölyeleri gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Özyiğit, öğrencilerin eğitim gördüğü teknik cihazları ve eğitimde kullanılan malzemeleri tek-tek inceledi. Kaymakam Özyiğit, yapılan teknik çalışmalar hakkında Okul Müdürü Yusuf Oğuz ve Atölye Şeflerinden de bilgi aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here