İsdemir Vakfı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

0
124

isdemir vakfı4İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Çalışanları Yardımlaşma Sandığı Vakfı, İsdemir’in Bedelsiz Hisse Hak Sahipleri için, düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantısını İskenderun MKÜ  Yazıcı Konservatuar Salonunda gerçekleştirdi. Bilgilendirme toplantısına Hak-İş Konfederasyonu eski Genel Başkanı aynı zamanda TBMM Meclis İdare Amiri Ak Parti Çorum Milletvekili  Salim Uslu, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri aynı zamanda Vakıf Başkanı olan Bayram Altun, Çelik-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel  Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile İskenderun Çelik-İş  Şube Sekreteri Hacı Gönül, Şube Mali Sekreteri  Tuncay Avcı, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Musa Okcu,  Şube Eğitim Sekreteri  Murat Kayış, İsdemir Vakfı yöneticileri, bedelsiz hisse hak sahipleri ile diğer konuklar katıldılar.

Toplantıda ilk olarak söz alan Vakıf Başkanı Bayram Altun; “Bedelsiz hisse üzerinden yalana dayalı haksız ve yersiz ithamlarla İsdemir Vakfı’nı, özünde ise Çelik-İş Sendikası’nı hedef gösteren emek düşmanı sarı sendika ve işbirlikçi çıkar gurupları şunu çok iyi bilmelidir. Emeğin en yüce değer olduğuna inanan, emek mücadelesinin öncüsü Hak-İş Konfederasyonu ve Çelik-İş Sendikası Özelleştirme sürecinde İsdemir’in % 11’lik hissesini bedelsiz olarak çalışanlar adına verilmesini ve vakıf aracılığıyla belgelendirip kayıt altına alınmasını sağlamıştır. İsdemir Vakfı kendisine emanet edilen varlık değerlerini etkin ve verimli yöneterek, hissedarlar ve üyelerine kattığı değerleri sürekli arttırmak sorumluluğunu her şartta taşımıştır ve taşımaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

isdemir vakfı5

Paylardaki düşüş ve yükseliş hakkında bilgiler de veren Vakıf Başkanı Altun; “İsdemir A.Ş.’nin 31.01.2001 Devir tarihi itibariyle sermayesi 610.000.000,00 TL’den, İsdemir A.Ş.’nin 28.11.2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulunda alınan kararla sermayenin 2.900.000.000,00 TL’ye çıkarılmıştır. 31.01.2002 İsdemir’in devir tarihi itibariyle Vakfımızın %11’lik itibari pay oranı nasıl ki 3 Bedelli Sermaye Artışına Hak Sahipleri istenilen düzeyde katılım sağlamayınca %7,088’lik bir paya düşmüş ise bugünde 4. Bedelli Sermaye Artışına Hak Sahipleri istenilen düzeyde katılım sağlamazlarsa bu oranın tekrar düşmesi kaçınılmaz olacaktır. Ancak bu yüzdelik oranın düşmesi sonucu Hak Sahiplerinin elindeki Hisse Adedi de, Hisse değeri de asla düşmeyecektir” diye konuştu.

Cengiz Gül;  “Hisseler Alınır, Satılır Hale Gelecektir”

Daha sonra kürsüye çıkan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül de; “Uzun ve meşakkatli bir mücadelenin sonunda tek kuruş ödemeden siz değerli arkadaşlarımıza bedelsiz hisseleri kazandırdık. Yargıyı yönlendirmemiz mümkün değildi. Tam 8 yıllık bir yargı süreci oluştu. Ancak bugün SPK’nın kararlarıyla hem hisse senetlerinin adlarınıza tescili hem de borsaya girmenin, hisse senetlerinin alınır, satılır hale gelmesinin ilk adımı atılmıştır. Bu gelişme tüm hisse sahiplerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

isdemir vakfı6

Salim Uslu “Leş Kargalarına İzin Vermeyeceğiz”

Gecenin son konuşmacısı Hak-İş Konfederasyonu eski Genel Başkanı ve TBMM Meclis İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu oldu. Milletvekili Uslu; “Müjdeyi vermek üzere buradayım. SPK’nın kararı sonrası bedelsiz hisseler adınıza tescil edilecek. Hisse senetlerinin devir ve tedavülü üzerindeki kısıtlamalar kaldırılacak. İsdemir A.Ş. yönetim kurulu tüm bu düzenlemeler için gerekli kararları alıp, gerekli düzenlemeleri yapacak. Bundan böyle kimse burayı kışla gibi görüp, kışla gibi düşünmeyecek. 22 günlük grev sonrası leş kargalar emeğiniz üzerine konmak istediler. Bu leş kargalarına asla izin vermeyeceğiz. Sendikanız iyi günde, kötü günde sizlerle. % 11’lik bedelsiz hisse senetlerini sizlerle buluşturan yine konfederasyonunuz Hak-İş ve sendikanız Çelik-İş olmuştur. Nihai sona yaklaşılmıştır. Nihai son hisselerin kayıt altına alınması, hisseler üzerindeki devir şartının kaldırılması ve hisse senetlerinin alınır satılır hale gelmesiyle olacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here