İsdemir İşçisine Destekler Artarak Sürüyor

0
146

çelik-iş destek1Hatay Barosu Başkan Vekili Av. Züher Çelik, Hatay Barosu avukatlarından Av. Bülent Akbay ve baro yönetim kurulundan oluşan bir heyet Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi’ni ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde; “Ziyaretleriniz, moralimize moral katıyor” dedi.

Gerçekleştirilen ziyarette Hatay Barosu Heyetini, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Mali Sekreter Bayram Altun, Şube Başkanı Metin Önde ve Şube yönetimi karşıladı. Konuklara hoş geldiniz diyen Şube Başkanı Önde; “Hak arama mücadelemize verdiğiniz destek için işçi arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum. Ziyaretleriniz moralimize moral katıyor” dedi.

Hatay Barosu Başkan Vekili Züher Çelik de; “15 Temmuz’dan bu yana devam eden haklı grevinizle ilgili sürekli bilgi aldım. Hak ve emek mücadelenizde Hatay Barosu olarak her zaman için yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.

çelik-iş destek2

Hatay Barosu Avukatlarından Bülent Akbay da ateşin çocukları diye adlandırdığı İsdemir işçisine desteğinin sonuna kadar süreceğini söyleyerek; “Bu grev Türk işçi sınıfını ilgilendiriyor. Çelik-İş kaybederse emek kaybeder. Çelik işçisi yaptığı yıpratıcı işe göre düşük ücret almaktadır. Çelik işçisi ‘Ateşin çocuklarıdır!’ Çeliğe şekil verirlerken hayatı da şekillendirirler. İsdemir yönetimi daha önce verdiği ‘Üretimi Erdemir düzeyine çıkarın, sizlere Erdemir ücreti verelim!’ sözünü yerine getirmelidir. Grev bir haktır, yasa dışı bir iş değildir. Sadece hukukçular olarak değil 7’den 70’e sizlerin yanında yer alacağımızı ifade ediyorum” diye konuştu.

Genel Başkan Cengiz Gül ise, “Hatay Barosu bizim haklı davamızı bir nevi tescil etmiştir. Böylesi anlamlı destekleri için onlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Destek Ziyaretleri Grev Çadırında Da Sürüyor!

İsdemir işçisine desteğin ardı arkası kesilmiyor. İsdemir tesislerindeki grev çadırını ziyaret ederek, desteklerini açıklayan MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu; “Grevin bir an önce bitmesini arzuluyoruz. Grev milli ekonomiye zarar verir. İsdemir’in yeniden üretime geçmesi, ekonomiye katkı sunması temennimizdir. Bu konuda tarafların çaba göstermesini isteriz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here