İşçinin Alın Teri Kurumadan Karşılığı Verilmeli!

0
86

grev-kktc1İsdemir İşçisine Bir Destek de Yavru Vatan Kıbrıs’tan Geldi…

Bölge, ülke ve uluslararası destekten sonra grevdeki İsdemir işçisine bir destek de yavru vatan Kıbrıs’tan geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde faaliyet gösteren Kıbrıs Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ile sendikanın bazı yöneticileri İsdemir, İsmail Akçakmak Kapısı’nda bulunan grev çadırını ziyaret ettiler.

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, ziyaret esnasında yaptığı kısa selamlama konuşmasında; “Kıbrıs Kamu-Sen Genel Başkanı Sayın Mehmet Özkardaş ve arkadaşları bizlere Kıbrıs’ın sıcaklığını, güzelliğini ve yavru vatanın selamlarını getirdiler. Destek ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

grev-kktc2

Daha sonra söz alan Genel Başkan Özkardaş ise; “Kıbrıs Türk Kamu-Sen, Kıbrıs’ın en büyük sendikasıdır. Hak-İş Konfederasyonu üyesiyiz. Çelik-İş sendikası kardeş sendikamız sayılır. Yiğitçe sürdüğünüz eylemi, kardeşçe, dostça desteklemek için geldik. Dünyanın her yerinde emek sermaye tarafından sömürülmektedir. Biz İsdemir’i daha önce defalarca gezdik. 3000 dereceye yaklaşan sıcaklıkta nasıl alın teri döktüğünüzü gördük. Ürettiğiniz çeliğin her bir milimetresinde alın teriniz var. Alın terinizin karşılığını istemeniz kadar da doğal bir şey olamaz.

İşçinin alın teri kurumadan verilmelidir. Mücadeleniz kutsal bir mücadeledir. Onurunuza ve iş yerinize sahip çıktığınız için başkanınızı, genel başkanınızı, tüm yönetim kurulunu ve siz işçi kardeşlerimizi kutluyorum. Kamu-Sen her zaman yanınızda olacaktır. Bu mücadele çetin bir mücadeledir. Geri adım atılmadığı sürece bu mücadeleyi kazanacağınıza inanıyorum. Yolunuz açık olsun. Yüreğimiz sizin yüreğinizle birliktedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here