İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatma Paksoy; “Türk Yargı Tarihinde Kara Leke”

0
284

işçi partisi açıkalama8İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatma Paksoy, dün İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen Prof. Dr. Esat Pekünlü’nün duruşmasıyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü’nün, yasayı uyguladığı için 2 yıl 1 ay hapse mahkum edildiğini, Foça açık ceza evine konularak cezasının infaza dönüştürüldüğünü ifade eden Paksoy; “Böylece Türk yargı tarihinde bir ilk yaşanarak yargı tarihi kara leke almıştır. Bu ceza aslında astrofizik Profesörü ve bilim adamı Esat Rennan Pekünlü’ye değil, bilime ve aydınlanmaya verilerek böylece Türk insanının dogmalarla yaşamalarını, yönetenlere körü körüne biat etmeleri için atılmış bir adımdır. 4+4+4 ile eğitim katledilmiş, adeta tüm okuma çağındaki gençlerimiz imam hatip liselerine hapsedilmiştir.

“İlim Çin’deyse de öğreniniz” diyen yüce dinimiz böylece ortaçağın karanlıklarına sürüklenmiş, insanlarımız hem dininden soğutulmuş hem de ilimden yoksun bırakılmıştır” dedi.

Pekünlü’nün duruşmasının dün görüldüğünü hatırlatan Paksoy, her zaman Rennan Hocanın yanında ve destekçisi olduklarını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here