İşçi Partisi İskenderun Adayı Emilhan Güçlü Oldu!

0
155

işçi partisi açıklama9Şirin; “Güç Birliğini Reddedenler Seçim Sonucundan Sorumlu Olacaklar”

İşçi Partisi (İP) İskenderun İlçe teşkilatı, dün gerçekleştirdikleri basın toplantısında İskenderun Belediye Başkan adayını kamuoyuna duyurdu. İskenderun Belediye Başkanlığına aday gösterilen Hatay İl Sekreteri Emilhan Güçlü, ilk projesini, üniversite öğrencilerini Fetullahçılardan kurtarmak için yurt sorununu çözmek olarak açıkladı.

“Türk bayrağı altında toplanarak, Atatürk’te birleşen Türk Milleti, iktidar olmak istemektedir” diyen İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatih Şirin; “Halkımızın iktidar talebine yanıt vermek, görevimizdir. Dağılmakta olan AKP iktidarını yıkacak ve Milli Hükümeti kuracak kuvvetleri bir araya getirmek görevi, önümüzdedir. Halkımız hazırdır. Aslanlı yolda yürümektedir. Aslanlı yolda yürüyenler; İşçi Partisi ile birlikte bütün partilerin vatanseverleridir. İşçi Partisi olarak, bu güçleri birleştirmeyi ve Aslanlı yoldan iktidara yürümeyi, kamuoyu önünde CHP başta olmak üzere muhataplarımıza önerdik. Son iki yılda birçok başarılar elde ettik” dedi.

Güç birliği konusunda olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadıklarını da ifade eden Şirin; “İktidara gelmek için güç birliği görüşmelerinde CHP tarafından, ‘Yetkili kurullarda görüşüp size döneceğiz’ denildi ve aradan geçen beş buçuk aydan fazla bir zaman olmasına karşın hala bir yanıt gelmedi. CHP’nin ittifak arayışları, Gül-Gülen’e yönelmiş, Aslanlı Yolda yürüyenlerden, uzak durmuştur. İktidarı milletten değil ABD’den beklemektedirler. ABD başkentinde, Büyükelçi sofralarında, Pensilvanya’da, hükümet arayışına giren CHP, Atatürk’te birleşmek yerine F-tipi ittifak, Gül ile ortak hükümet, arayışlarını tercih etmiştir” diye konuştu.

Çözümün ancak Atatürk’te olduğunun altını çizen Şirin; “Halkımız seçeneksiz değildir. Milletimiz Tayyip Erdoğan ya da Gül-Gülen arasında, bir tercih yapmak zorunda değildir. Türkiye, ABD- Gladyo planlarına boyun eğmek zorunda değildir. Çözüm, Atatürk’te birleşerek, Kemalist devrimi tamamlamaktır. Milletimizi bu programda birleştireceğiz. Türk Milletinin kaderi, CHP ve MHP yönetimlerinin iki dudağının arasında da değildir. CHP ve MHP ne yaparsa yapsın, biz Milli Güçleri birleştireceğiz. Güç birliği; Yerel Yönetimleri AKP ve PKK’dan kurtarmanın yegâne yoludur. Güç birliğini reddedenler, seçim sonuçlarından sorumlu olacaklardır” şeklinde konuştu.

Boynuna taktığı “Talat Paşa Harekatı Berlin-2006” yazılı ay-yıldızlı atkı ile adaylığını kamuoyuna duyuran İskenderun Belediye Başkan Adayı Emilhan Güçlü; “Ben bu göreve talip olurken boynumda bunlar var. Diğer yana baktığımda da iktidar parti yanlıları ‘Dik dur eğilme’, ‘Usta’ diyorlar başbakana! Bu usta nasıl eğilmesin ki, boynunda Ali Dibolar, 17 Aralık, orduya kumpas, ABD var nasıl dik dursun be kardeşim. Ama biz dik dururuz! Öncü ve cesur Doğu Perinçek gibi dik dururuz. Bu seçimlerde ABD sömürgecilerine karşı iktidara gelmek için CHP ve MHP’ye Atatürk’te birleşelim dedik. Onlar Fetullah ve ABD ile anlaşmayı seçtiler.

Ben su sisteme karşı herkesi İşçi Partisi çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. Aday olmayan noktalarda gelin aday olun! Birçok projemiz var bunları ileriki günlerde tek tek açıklayacağım. Ama buradan ilk projemi açıklamak istiyorum; gençleri Fetullah’çılardan kurtarmak için, yurt sorununa yönelik çalışmalar yapacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here