İşadamı Üysen İGC’yi Ziyaret Etti

0
96

igc-nuri üysen1İşadamı Nuri Üysen, çalışma arkadaşlarıyla birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyareti yaptı. Genel Kurul’da göreve gelen Veysel Cıncık ve Yönetim Kurulu üyelerini kutlayan, başarı dileklerinde bulunan Üysen, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu, hakkıyla yapılması halinde halka büyük faydasının olduğunu belirtti.

İşadamı Üysen, prensip olarak kendisiyle ilgili hiçbir gazeteciye ‘lehimde yazı yazar mısın?’ demediğini, aleyhinde yazılanları ise doğru olması halinde saygıyla karşıladığını belirterek, şunları söyledi; “Gazeteci, mesleği itibariyle doğruları yazmaktan sapmayan kişi olmalıdır. Kimin lehine ya da aleyhine yazıyorsa, dosdoğru olmalıdır. Halkın güvenine layık şekilde meslek icra edilmelidir. İnsanları belgesiz bilgisiz karalamak ayıptır. Ender de olsa ‘Ben çamuru atayım da ne yaparsa yapsın’” diyen basın mensupları da oluyor. Bunu meslek etiğine yakıştıramıyorum” diye konuştu.

igc-nuri üysen2

İGC Başkanı Veysel Cıncık da konuşmasında, bu tür gazetecilik icra edenlerle, yılda 1-2 gazete çıkarıp ‘gazeteciyim’ diye dolaşanları en kısa zamanda aralarından uzaklaştıracaklarını ifade ederek; “Bizim amacımız, bu çok önemli mesleği gerçekten yapanların işlerini sürdürmeleridir. Biz İGC olarak bunu başaracağız. Gerçekten gazetecilik yapan arkadaşlarımıza da elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Bu çalışmalar sırasında sizlerden de destek bekliyoruz” dedi. Ziyaret, sohbet ederek ve anı fotoğrafı çektirerek tamamlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here