İş, Sanat ve Spor Dünyasının Zirvesi MKÜ Öğrencileri ile Buluştu

0
61

mkü-zirve buluşmasıMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu (KAGİT) tarafından bu yıl II’cisi düzenlenen “Ulusal Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi” iş, sanat ve spor dünyasındaki kişileri öğrencilerle buluşturdu.

16-18 Nisan arası gerçekleşen programda Dünya Bilardo şampiyonu Semih Saygıner’den Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Coşkundeniz’e, İndeks Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’ten, Manken ve Sunucu Simge Tertemiz’e kadar kamuoyunun yakından tanıdığı isimler yer aldı.

II. Ulusal Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi”nin ilk gününde İndeks Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ve akademik personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı programın açılış konuşmasını Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu (KAGİT) Başkanı Birtan Şahin yaptı. Şahin konuşmasında; “Üç yıl önce KAGİT olarak çıktığımız bu yolda birçok kişi bize yaşadınız yer köy, davetinize kimse gelmez demişti. O anki başarı ve umut azmimiz şu anki bulunduğumuz konumun kaynağıdır” dedi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise; “Türkiye için, gençler için rol model olabilecek kariyer ve girişim geliştirmiş kişiler Üniversitemizde deneyimlerini gençlerle paylaşıyor. Ben bunların önemli aktiviteler olduğunu düşünüyorum. Bizler yarına ait değerleri oluşturup geleceğe taşımanın gayreti içerisinde olmalıyız” şeklinde konuştu.

“İnovasyondaki Başarı İçin Hayal Edin”

Konuşmacı olarak katıldığı programda “Genç Türkiye ve Girişimcilik”, “Genç Türkiye ve Teknoloji” adlı iki farklı sunum yapan İndeks Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, internetin ve teknolojinin günümüz dünyasında insan hayatının vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini söyledi. Dünyanın her yerinin büyük bir değişim içerisinde olduğunu dile getiren Bilecik, Türkiye olarak bizlerin de bu değişime ayak uydurmak zorunda olduğumuzu vurguladı. İnovasyon konusunda da öğrencilere önerilerde bulunan Erol Bilecik: “İnovasyon bir şeyi kopyalamak değildir. Bir şeyi farklı açıdan yansıtan işler yapmaktır. İnovasyon için bilgi, zekâ, karar alma ve cesaret gerekir. İnovasyondaki başarıyı yakalamak için hayal etmek önemlidir. Hayallerinizi hayatınızda tutun. İnatçı olun, vazgeçmeyin” diye konuştu.

“Başarı Sadece Yetenek İşi Değil”

“II. Ulusal Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi”nde Dünya Bilardo şampiyonu Semih Saygıner de tecrübelerini ve başarının ipuçlarını öğrencilere aktardı. Şampiyonluğa çok büyük özveriyle ulaştığını ifade eden Saygıner, başarının sadece bir yetenek işi olmadığını vurguladı. Yurtdışındaki müsabakalara katılmak için para biriktirmek zorunda kaldığını belirten Saygıner, aynı zamanda Türkiye’de bilardo federasyonunun olmadığı yıllarda birçok şeyi kendi çabasıyla yapmak zorunda kaldığını söyledi. Türkiye’de karşısına çıkarılan olumsuzluklara rağmen içindeki kazanma hırsı ve girişimcilik sayesinde zirveye çıktığını ifade eden Saygıner: “Beni sadece bilardoda başarıya ulaşmış birisi olarak görmeyin. Ben hayatta farklı alanlarda da kendimi geliştirdim. Yabancı dil öğrendim. Ses eğitimi aldım. Yeri geldiği zaman şarkı da söylüyorum” dedi. Saygıner, öğrencilere hiçbir şeyi gözlerinde büyütmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Zirvede ayrıca Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan da birer konuşma yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here