Civelek; “Halkın Gerçek İhtiyaçlarına Yönelik İşler Yaptık”

0
77

bld-sakarya mahCHP’liler Sakarya Mahallesi Sakinleriyle Bir Araya Geldi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanlığınca, Sakarya Mahallesi’nde toplantı düzenlendi. Toplantıya, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar’ın açılış konuşmasının ardından, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, konuşma yaptı.

Konuşmasına, dört yılda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek başlayan Belediye Başkanı Civelek, “Halkın gerçek ihtiyaçlarına yönelik işler yaptık. Dört yıl boşa geçmedi” dedi.

Çalışmalara önem arz eden sorunlarla başlandığını, İskenderun’da birinci derecede su sorunu olduğunu anlatan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek bir soru üzerine, “Aslantaş’tan musluğa kadar gelen suya İskenderun Belediyesi taksitler halinde de olsa 130 milyon lira ödeyecek. Sadece İskenderun’un içme suyu şebeke değişimi için 34 milyon lira ödüyoruz. Su bağlanan evlere bağlantı ücreti 24 aylık eşit taksitler halinde ayda yaklaşık 20 lira ödenecek. Ama bu su içilecek ve kullanılabilecek. Yeni içme suyu şebeke döşemesi ile de su kayıp ve kaçakları da ortadan kalkmış olacaktır” diye konuştu.

Dünyanın önünde en önemli sorunun küresel iklim değişikliği olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, çalışmalarda bunun göz önünde bulundurulduğunu ifade etti. Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi, altyapı çalışmaları, park ve yeşil alanlar, iskele, kadın kültürevleri gibi yapılan ve yapılmakta olan çalışmalara tek tek değinen Başkan Civelek, projelerin sürdüğünü anlattı.

Toplantıda konuşan Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediyesi’nin çok büyük hizmetler yaptığını belirterek, bu çalışmalar içerisinde en önemlisinin içmesuyu şebeke döşeme çalışması olduğunu, çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini söyledi.

Termik santrallerin yaratacağı tehlikeye dikkat çeken Milletvekili Mevlüt Dudu, arıtma tesisinin bulunduğu yerde yapılması planlanan termik santrallerin yapımına engel olunması konusunda halkın destek ve duyarlılığının önemli olduğunu söyledi.

Ekim ayında Türkiye’nin yerel yönetim sisteminde önemli değişikliğe gidilerek, 29 ilde bütünşehir modeline geçildiğini anlatan Milletvekili Mevlüt Dudu, “İl genel meclisleri lağvedildi, köy tüzel kişilikleri ortadan kaldırıldı.  Defne ve Arsuz ilçeleri olmak üzere Antakya ve İskenderun’da iki yeni ilçe kuruldu. Antakya ve İskenderun bu şekilde ikiye bölündü” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here