İnşallah Hep Temiz Kalır!

0
82

arsuz çöp toplama1Arsuz’da ‘Temiz Çevre, Temiz Deniz, Temiz Plaj Çöp Toplama Kampanyası’ Gerçekleştirildi

Başkan Culha; “Çöplerimizi Çöp Bidonlarına Atalım”

Arsuz Belediyesi’nin temiz bir çevre hedefi doğrultusunda, Arsuz Turizm Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Temiz bir çevre için, Karaağaç’tan Kale’ye bütün Arsuz el ele’ projesi kapsamında geçtiğimiz hafta sonu ‘Temiz Çevre, Temiz Deniz, Temiz Plaj Çöp Toplama Kampanyası’ gerçekleştirildi.

Toplumu temiz çevreye özendirmek amacıyla başlatılan temizlik harekâtına Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, başkan yardımcıları, belediye personeli, site sakinleri, İzcilik Kampı öğrencileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Karaağaçspor Kulübü yönetimi ve sporcuları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Maliye Kampı Plajı’ndan Gözcüler Plajı’na kadar sahil şeridini tamamen tarayan katılımcılar, ellerinde ‘Doğayı koru-sev-yaşat’, ‘Herkes sağlıklı dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahiptir’, ‘Çevreyi hor gören, geleceği zor görür’, ‘Dünyayı karatmayın, hayatı karartmayın’, ‘En büyük günahtan kaçınmak için; çevreyi kirletme’ gibi pankartlar taşırken, denizde yüzen vatandaşlar da katılımcılara alkışlayarak destek verdi.

Çevreye duyarsız vatandaşlar tarafından sahil bandına gelişi güzel atılan çöplerin toplandığı kampanyaya vatandaşlar olumlu tepki gösterirken, ‘Arsuz, ikinci Bodrum olacak’ yorumları da yapıldı. Bebek bezinden izmarite, pet şişelerden cam kırıklarına, araba lastiğinden naylon poşetlere kadar birçok atığın toplandığı etkinlikte, toplanan atıkların römorklarla taşındığı da dikkatlerden kaçmadı.

arsuz çöp toplama2

Halkta çevre bilincinin oluşması gerektiğini vurgulayan ve vatandaşlardan da çöplerini plajdaki çöp bidonlarına atmalarını isteyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Temiz bir çevre için, Karaağaç’tan Kale’ye bütün Arsuz el ele’ isimli temizlik kampanyasıyla amacımız hem çevre bilincine dikkat çekmek, hem de gelecek nesillere örnek olabilmek ve onlara temiz bir çevre ve temiz bir doğa bırakabilmektir. Deniz kenti ve turizm memleketi olan Arsuz’un sahilinin de temiz olması gerekiyor. Vatandaşlarımız sahil kenarlarına rastgele çöp atıyorlar. Burası sahil bölgesi olduğu için, çöp konteyneri konulamıyor ve dolayısıyla buradan çöp arabası da geçemiyor. Bu nedenle etrafta küçük çöp bidonları var. Vatandaşlarımızdan ricamız; özel tüketim maddelerinden kaynaklanan çöpleri bilinçli bir şekilde bu bidonlara atmalarıdır. Temiz bir sahil ve temiz bir deniz için bu şart. Bugün Arsuz’da start alan kampanyamız, bu hafta Gülcihan’da, diğer hafta da Karaağaç Plajı’nda devam edecek” dedi.

“Halkımızı Denizle Buluşturmak İstiyoruz”

Arsuz Köprüsü’nden, Maliye Kampı’na kadar yapımı düşünülen sahil yolu projesine de değinen Culha; “Deniz kamunun ve halkın malıdır. Maalesef Arsuz’da birçok yerde vatandaşlarımız deniz kenarında yürüyemiyor. Burada Devlet Demir Yolları, Maliye Kampı, Orman İşletme Şefliği gibi devlete ait kurumlar var. Buraların halka tahsis edilmesini talep edeceğiz. En önemlisi; sahil bandını oluşturup, insanların deniz kenarında rahatça yürümelerini ve denize girecek yerlerin oluşturulmasını sağlayarak, halkımızı denizle buluşturmak istiyoruz. Bu amaçla yapmayı planladığımız sahil yolu projesini çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

arsuz çöp toplama3

Halkın en iyi hizmeti alabileceği plajlar yaratmak hedefinde olduğunu da sözlerine ekleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Belediyeyi devraldığımızda yaz sezonu başlamıştı. Bu yıl gönlümüzce bir sezon geçirdiğimiz söylenemez. Tabii ki idealimizdeki plaj şekli de bu değil. Önümüzdeki yıl kafamızdaki plaj modelini hayata geçirmek için çalışacağız. Özellikle Gözcüler Plajı’nda tesis eksikliği var. Duşa kabinleri, şezlongları, şemsiyeleri, lavaboları, duşlukları ve gazinoları olan plajlar yaratmak istiyoruz” derken, sahil kenarlarına çevre ile ilgili uyarıcı levhalar asmayı düşündüklerini ve vatandaşların da temiz çevre için dikkatini çekmeye devam edeceklerini söyledi.

Arsuz Belediye Başkanı Culha, gerçekleştirilen kampanyaya katılan herkese desteklerinden dolayı teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here