“İmkanları Zorlayarak Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

0
110

belen belediyes1Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu İskenderun Basını İle Bir Araya Geldi

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, dün İskenderun’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Göreve geldiği günden bu yana ilçenin sorunlarını tanıma ve tespitlerle geçirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Vurucu, belediyeyi 72.5 milyon gibi çok ciddi bir borç yükü ve sorunlar yumağı ile devraldığını belirtti.

Hatay’ın Büyükşehir olması nedeniyle ilçeye bağlı olan tüm köylerin mahalle konumuna geçtiğini anımsatan Başkan Vurucu; “197 kilometrelik yüzölçümün tamamına hizmet götürme durumumuz ortaya çıkmıştır. Düşünün ki 50 kilometre uzaklıktaki Bakras köyüne hizmet verme durumundayız. Bunun zorluklarını hepiniz takdir edersiniz. Tüm bunlara rağmen seçim öncesi verdiğimiz vaatlere bir bir başlamış bulunmaktayız. İlçemizin en acil sorunlarından biri olan eskiyen, paslanan ve ömrünü dolduran görevini yapmaktan tamamen uzaklaşmış olan su şebekeleri, % 60’a varan su kaçaklarına neden olduğundan değişme zorunluluğu doğmuştur. Ancak suyun kullanımı ve hakkı Büyükşehir bünyesindeki Hatsu’ya geçtiğinden sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Fakat bu bize elimizi kolumuzu bağlama hakkını vermediği için tüm imkanları zorlayarak Muhlisali Mahallesi Kurtuluş caddesinde 2200 metre ana su hattını döşeyerek su sıkıntısını büyük ölçüde hafiflettik. Aynı zamanda  öncelikli olarak Büyükşehir’e Belenimizin içme suyu şebekesinin proje ve ihalesini ilk sıraya aldırdık. Aslantaş suyunun Belen’e getirilmesiyle ilgili Devlet Su işlerinin içme suyu daire başkanlığına yazılı talebimizi ilettik. Yakın zamanda ziyaretimize gelen Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu’ndan hem Aslantaş suyu hem de Belen içerisindeki  2 adet büyük derenin kapatılması  ile ilgili sözü almış bulunmaktayız. Gerekli projeleri dosya halinde Sayın Bakanımıza da ilettik” şeklinde konuştu.

belen belediyes2

Seçim öncesi en önemli vaatlerinden biri olan her mahalleye bir park projesini Halilbey mahallesinden başlattıklarını hatırlatan Vurucu; “Şu an yapımı devam eden parkımız yaklaşık 1 ay içerisinde halkımızın hizmetine sunulacaktır. Muhtelif mahallelerimize ihtiyaç dahilinde 700 metre kare taş döşemeli istinat duvarları yapılmıştır. Belen-Halilbey Mahallesi arasında ormandan tahsisi alınmış arazi üzerinde tam teşekküllü Devlet Hastanesi’nin yapımı için sağlık bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na dosya sunulmuştur” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Belen’i ziyareti sırasında Fakülte, Anadolu Lisesi ve İmam hatip okulu yapımı ile ilgili görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Belediye Başkanı Vurucu; “İlk etapta ormandan yer tahsis izni alınmış olan İmam Hatip Okulunun Belediye Meclisinde imar tadilat kararının da alınmak suretiyle başlatma müjdesini verebiliriz. Anadolu Lisesi için de otoban girişinde bulunan belediye hizmet alanı tarafımızdan tahsis edilerek yapımı başlatılacaktır. Fakülte için ise, daha önce hastane için ormandan yer tahsisi yapılmış olan  alan üzerinde yapılmak için söz almış bulunmaktayız.

Abdurrahman Paşa civarındaki alana çok amaçlı kültür merkezi, düğün salonu, aile çay bahçesi, spor kompleksi, kapalı semt pazarı ve otopark projemizi hayata geçireceğiz. Bu konuda proje çalışmamız devam etmektedir. Kentsel dönüşüm  projemiz  başlangıç olarak Bakras ve Şenbük mahallemizden başlatılacaktır” dedi. Vurucu, Belen’de yaşayan vatandaşların hangi partiye mensup olursa olsun herkesin başkanı olarak  eşit hizmetten yana olduğunu ve olacağının altını bir kez daha çizerek, vizyonunun ayrımcılık değil birleştiricilik olduğunu vurguladı.

Eski döneme ait şüpheli konularda yapılan araştırmalarda bazı konularda usulsüzlük tespit ettiklerini anımsatan Başkan Vurucu; “Bu konular hakkında hukuki işlemleri başlatılmış olup kaybolan 4 adet büyük su motoru ile ilgili konu savcılığa intikal ettirilmiştir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here