İller Arası Judo Turnuvası

0
274

judo turnuvası1MKÜ’den ‘Kamil Doğru Anısına’ İlleri ve Üniversiteleri Buluşturan Anlamlı Müsabaka

Türkiye Judo Federasyonu Başkanlığının 2014 Yıllık Faaliyet Programında yer alan Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İller Arası Judo Turnuvası, 2013 yılında elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Hatay’ın yetiştirdiği Judocumuz Kamil Doğru’nun anısına gerçekleştirildi. Turnuva, 16-17 ağustos 2014 tarihlerinde MKÜ Kapalı Spor Salonunda, MKÜ Genel Sekreteri Mehmet Salih BALDIZ, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin KIRIMOĞLU, Türkiye Judo Federasyonu MHK Başkanı Fikret PAPUR, Üyesi Güven KURT, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal adına Federasyon Temsilcisi Bünyamin ER ve 10 ilden Yıldızlar ve Ümitler kategorisinde toplamda 300 sporcu ve antrenörlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Turnuvanın ilk günü, bay-bayan ümitler ve yıldızlar kategorisinde farklı sıkletlerde büyük bir heyecan ve çekişme içinde gerçekleşen müsabakaların ardından, açılış seremonisinin yapıldığı turnuvanın ikinci günü, müsabakanın anlamına ilişkin konuşmalar yapıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih GÜDER adına açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Mehmet Salih BALDIZ, yurdumuzun çeşitli yerlerinden müsabakaya katılan değerli sporcularımızı ve konukları ağırlamaktan Mustafa Kemal Üniversitesi olarak çok büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Bir toplumun çağdaşlık, kalkınmışlık ve medeniyet seviyesindeki yükselmenin; spora ve sanata gösterdiği ilgi ve bu sahalarda kazanılan başarılar ile doğru orantılı olduğunu, bu gibi müsabakaların Üniversitemize, çeşitli illeri, üniversiteleri ve değerli sporcuları yakından tanımak için fırsat yarattığını, bunun büyük bir sevinç kaynağı olduğunu, Mustafa Kemal Üniversitesi olarak gençlerin başarılarını paylaşmak, duyurmak ve sonraki başarılara basamak teşkil etmek arzusuyla dolu olduklarını belirttikleri konuşmalarında, başta antrenörler olmak üzere tüm sporcuları kutlayarak sporun bir ekip işi ve bu başarıların da herkesin ortak eseri olduğunu dile getirdi.

judo turnuvası2

Kamil DOĞRU anısını yaşatmak adına gerçekleşen turnuvada, Türkiye Judo Federasyonu MHK Komitesi Üyesi Güven KURT, kaybettiğimiz genç sporcumuzun başarılarını anlattığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“26 Şubat 1994 yılında İskenderun’da dünyaya gelen Kamil DOĞRU, 6 yaşındayken judo ve güreş çalışmalarına başladı. 2002 yılında Antalya’da yapılan Türkiye Judo Turnuvasında üçüncü, 2012 yılında Hatay’da gerçekleşen Aba Güreşi Türkiye Şampiyonasında 80 kiloda Türkiye birincisi oldu. Judo, Minder, Yöresel Aba Güreşi ve Karakucak Güreşlerinde Türkiye’nin birçok ilinde yüzlerce birincilik kazanan DOĞRU, Dünya Şampiyonasında Dünya üçüncüsü olarak hepimizi gururlandırdı. 13 Eylül 2013 yılında bedenen aramızdan ayrıldı, ancak ruhu hâlâ bizimle.”

Kamil DOĞRU’nun ailesinin de aralarında bulunduğu konuklara duygusal anlar yaşatan konuşmasını, DOĞRU’yu asla unutmayacaklarını dile getirerek sonlandıran KURT, merhum sporcunun adını spor ile yaşatmaya devam edeceklerini belirtti.

Mustafa Kemal Üniversitesi’nin Judo Takımı toplamda 10 altın, 11 gümüş ve 6 bronz madalya kazanarak takım sıralamasında ikinciliği olduğu turnuvada, birinciliği Mersin, üçüncülüğü ise Gaziantep elde etti. Federasyon Temsilcisi Bünyamin Er’in takdim ettiği plaketi, Rektör GÜDER adına kabul eden Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Salih BALDIZ’ın ardından, Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin KIRIMOĞLU ve Mustafa Kemal Üniversitesi Spor Kulübü Judo Antrenörü İbrahim SADAY da sunulan plaketleri kabul ettiler. Coşkulu anların yaşandığı turnuva, Üniversitemizin konuklara sunduğu hediyeler ile başarılı olan sporcularımıza madalya takdimiyle sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here