İlköğretim Haftası Kutlamaları Mithatpaşa’da Yapıldı

0
367

ilköğretim haftası1Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin; “Bilgiyi Özümseyen Öğrenciler Yetiştirin”

Uzun bir tatilin ardından dün başlayan 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için Mithatpaşa İlkokulunda Milli Eğitim Bakanlığı düzeyinde katılımlarla bir tören düzenlendi. 2015 – 2016 eğitim ve öğretim yılı açılış programına Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin katıldı.

Mithat Paşa İlkokulu’nda düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin’in yanı sıra Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil de katılım gösterdi.

ilköğretim haftası2

Yeni eğitim ve öğretim yılında Türkiye’de on yedi milyon öğrencinin ders başı yaptığını ve bir milyon öğretmenin de göreve başladığını söyleyen Bayram Çetin, bu rakamın olay olduğunu ve birçok ülkenin nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi. Öğrencilerden geleceğe dair kararlı hedefler oluşturmalarını isteyen Çetin, öğretmenlere seslenip; “Sadece bilgi veren değil bilgiyi özümseyen, kullanan öğrenciler yetiştirin. Bilgiyle iş yapabilen öğrencilere ihtiyacımız var. Öğrencilerimiz özgüven sahibi olsun. Vatanını, milletini seven, birlikte yaşama kültürüne sahip, karşısındakinin düşüncelerini önemseyen, bilimsel yöntemi kullanan, olayları bilgiye ve kanıta dayalı analiz edebilen öğrenciler yetiştirmek asıl hedefimiz olsun” dedi.

ilköğretim haftası3

Hatay’da on sekiz bin öğretmen ve iki bini destek hizmetler olmak üzere yirmi bin eğitim çalışanı olduğunu kaydeden Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise, yirmi sekiz bin öğrencinin birinci sınıfa başladığını, toplamda üç yüz yetmiş beş bin öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

ilköğretim haftası4

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da derslik başına düşen öğrenci sayısının özel okulları aratmadığını belirtip yeni eğitim ve öğretim yılında öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. Sona eren konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin, Milletvekili Karasayar, Kaymakam Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ilk ders zilini çaldılar.

ilköğretim haftası5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here