İlimiz Kasıtlı Olarak mı Yıpratılmaya Çalışılıyor?

0
73

Hatay İl Sağlık Müdürünün görevden ayrıldığı yönünde çıkan söylentileri yalanlayan Bağımsız Sağlık Sen Genel Eğitim Sekreteri BASK Hatay İl Başkanı Metin Yılmaz, bu tür söylemlerle Hatay’ın yıpratılmaya çalışıldığına vurgu yaptı.

Bu tarz söylemlerin basına da lanse edilmesinin akıllara birileri tarafından kasıtlı bir şekilde böyle bir haber pompalanıyor sorusunu getirdiğini ifade eden Yılmaz, konuyla ilgili olarak; “Devletimizin Suriye politikasının şu hassas süreçte özellikle ilimizde fedakarca sağlık hizmetini koordine eden sağlık il müdürünün görevden ayrıldığı haberleri olsa olsa ilimizi yıpratmaktan öteye gitmeyecektir. Bilakis bu suretçe diğer sınır illerde sıkıntı yaşanırken ilimizde bütün zorluklar sağlık noktasında aşılma surecine girmiş iken böyle bir durumda bu tür dedikodular bir süredir ilimizi dışa karşı yanlış deklere edilmesine neden olmaktadır. Sayın Vali Lekesiz’in basında çıkan en ufak bir habere tekzip yayınlamaması, bu konuda ise halen duyarsız kalması durumu farklı boyuta taşımıştır.

Sonuç olarak Sayın Sağlık Bakanımızın bir hasta için bile ambulans helikopter kaldıracak kadar milletimizin canını aziz saydığını, kasıtlı bir şekilde yapılan hataları da affetmeyeceğini biliyoruz. Bu anlamda nasıl ki ilimize il sağlık müdürümüzü görevlendirdi ise o şekilde de başka göreve atar. Ancak böyle bir durum ortada yok iken yapılan bu kasıtlı dedikodulara valilik basın bürosu acilen tekzip yayınlamasını ve ‘il sağlık müdürü görevinin başındadır’ cevabını bekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here