“İktidarı Kaybetmeyi Hazmedemediler”

0
105

chp-jorj basus8CHP İlçe Başkanı Basus, Olumsuz Sonuçlanan Koalisyon Görüşmelerini Değerlendirdi…

İskenderun CHP İlçe Başkanı Jorj Basus, AKP-CHP koalisyonunun gerçekleşmemesi üzerine geçtiğimiz hafta sonu konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

7 Haziran seçimlerinin ardından iktidardan düşen AKP hükümetinin tekrardan iktidara gelmek için ülkeyi kaosa sürüklediğini öne süren CHP ilçe başkanı Jorj Basus, birilerinin hevesi uğruna canlar verildiğini söyledi. Basus; “7 Haziran’da yapılan milletvekili genel seçimlerinden bu yana AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, AKP’nin 13 yıllık iktidarının sona ermesini hazmedemedi. Yeniden iktidara gelip hükümdarlıklarını sürdürebilmek için erken seçim talepleri ve ülkeyi kaosa sokarak buradan oy devşirme düşünceleri ile ülkeyi ateşin içine atmışlardır. Urfa Suruç’ta başlayan olaylarda 33 gencimizin öldürülmesi, akabinde Güneydoğu’da PKK’lıların polisleri vurması ve ardından IŞİD’in sınırda askerlerimizi öldürmesi ile başlayan süreç AKP’ye ülkeyi topyekûn savaşa sokma imkânı vermiştir. Son 1 aydır her gün ülkemizin evlatları can veriyor. Askerimiz, polisimiz, Güneydoğu’da yaşayan evlatlarımız, hepsi bu ülkenin çocuklarıdır. Ve birilerinin iktidar hevesi için bu gençlerimizin kanı akıyor” dedi.

Ekonomik Bunalım Kalkmalı

AKP hükümetinin iktidar hevesi için geçici bir koalisyon istemesi üzerine durumun bozulduğunu ve bu ülkeyi geçici koalisyonlar yerine kalıcı düşüncelerin kurtaracağını belirten Basus; “AKP ile gerçekleşen koalisyon görüşmelerinde genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi genel olarak ülkenin yönetilmesi ile ilgili konular görüşülmüş fakat direk koalisyon teklifi gelmemiştir. Son olarak AKP, baştan beri dayattığı tekrardan iktidar olur muyum hevesi ile geçici bir hükümet, yani 1 yıl süreli hükümet istedi. 1 yıllık hükümet, özellikle dünya krizinden etkilenen ekonomimizin de kurtarıcısı değildir. Bu yüzden CHP olarak uzun süreli bir koalisyon istedik. Fakat AKP’nin iktidar hevesi ile birlikte birilerini başkan yapma hevesi bu ülkenin evlatlarını kaybettiriyor. Bu ülkede her ölen genç bizim evladımızdır. Bunun bir an önce sona ermesi, özellikle ülkedeki kaos ortamı ve ekonomik bunalımın kalkıp ülkenin huzura kavuşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İktidarı Bırakırlarsa Pislikleri Ortaya Çıkar

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon kuramaması üzerine görevi devretmesi gerektiğini söyleyen Basus; “Şu anda AKP bu bunalımlı ortamdan faydalanarak iktidarı gasp etti. Davutoğlu ‘Erken seçimden başka olanak yok, koalisyon kurulmuyor’ itirafını yaparken halen gidip cumhurbaşkanına görevi devretmiyor. Kuramıyorsan gidip görevi devredeceksin. Ama iktidarı bırakmak istemiyorlar. Çünkü iktidarı bırakırlarsa yaptıkları pislikler ortaya çıkar” dedi.

IMG_2066

MHP’nin zamanında AKP’nin yolsuzluklarına direneceğini söylediğini ama şimdi AKP’ye destek olduğunu belirten Basus, MHP’nin böyle devam ederse gereken sonuçlara katlanacağını söyledi. CHP’li Basus; “AKP’nin yolsuzluklarına direneceğini söyleyen MHP, AKP’ye ayak ve destek oluyor. AKP’yi iktidarda tutmak için MHP erken seçim gibi bahaneler aramasın.  AKP, MHP’nin HDP konusundaki hassasiyetini kullanarak seçime gitme düşüncesinde. Ama buna destek verecek bir MHP de seçimde halk tarafından doğru bir şekilde değerlendirilecek. Buna izin verenler bunun diyetini de öderler. Halkın %60’ı düşüncesini açıkça belli etti. Ama ne yazık ki milli irade diye bağıranlar, halen milli irade kendi aleyhlerinde olduğunda bu sesi duymama çabasındalar. Erken seçim olursa halkın milli irade sesini çok iyi duyacaklar” şeklinde konuştu.

Onu Başkan Yaptırmadıkları İçin Ülkeyi Savaşa Sürüklediler

AKP ve MHP partilerinin şehit kanından siyaset yaptıklarını iddia eden Basus, AKP’nin sadece kendisine oy verenlere vatandaşım dediğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; “Bana göre AKP ve MHP bunalımda. Güneydoğu’daki çatışmalardan ve şehit kanından siyaset yapıyorlar. Bu vatanın evlatlarını kendi siyasi hırslarına yeğliyorlar. AKP’ye göre onlara Güneydoğu’da oy verenler onların vatandaşı ama aynı insanlar onlara oy vermediğinde “Bunlar” diye hitap ediyor. Çözüm sürecinin de zaten aldatma olduğu ortaya çıkmıştır. Çözüm sürecinin yegâne amacı birilerini başkan yaptırmaktır. Ve onu başkan yaptırmadıkları için bugün ülkeyi savaşa sürüklediler.”

Ülkenin Değil Kendi Çıkarlarının Peşindeler

CHP’nin ülke çıkarları için çok şey yaptığını, fakat AKP’nin ülkenin değil, kendi çıkarları için uğraştığına değinen Başkan Basus; “CHP 7 Haziran seçimlerinden sonra kendi üzerine düşeni yapmıştır. Siyasette kavgalı da olsanız, ülkenin çıkarları için ortak olmak zorundasınız. 13 yıldan beri AKP’ye yaptığımız eleştiriler hala baki kalmasına rağmen, ülke çıkarları için kalıcı bir hükümet kurma çabası verdik. Fakat ne yazık ki AKP’nin ülkeyi değil, birilerini yukarı çıkarma amacı var. Bu durumu da Türk halkı görüyor” diye konuştu.

CHP, En Büyük Özverilerde Bulunan Tek Parti Oldu

MHP’yle ortak bir koalisyon ihtimalinde, başbakanlık bile teklif ettiklerini ama MHP’nin HDP sendromu yüzünden koalisyonu reddettiğini belirten Basus şunları söyledi; “CHP, en büyük özverilerde bulunan tek parti oldu. Hatta MHP ile yapılacak koalisyonda başbakanlığı MHP’ye bırakma gibi bir koalisyona da açık olduğumuzu söyledik. Bizim koltukta oturma gibi bir hevesimiz yok. MHP’nin HDP sendromundan dolayı koalisyon olmadı. Bu sendromun çok ciddi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü birçok durumda, parlamentoda birlikte dururken neden birden bire MHP’nin HDP sendromu oluştu anlayamadım”

Türk halkının erken seçim ihtimalinde her şeyi gözlemleyip ülke çıkarları için uzun vadeli karar vermesi gerektiğini söyleyen Basus; “Türk halkı olanları iyi izlemekte ve seçimlerde kendilerini yönetecek yeni bir parlamentoda doğru bir karar verecek. İnsanlarımız kısa vadeli değil, uzun vadeli çıkarları düşünerek, günü birlik değil, bu ülkenin menfaati için doğru bir tercih yapsınlar. Seçimler turnusol kâğıdı gibidir. Bu ülkede kimlerin barıştan yana olduğu kimlerin ülkeyi ateşe atmak istediğini halkımız biliyor. Umarım bu olaylardan ders çıkararak siyasi tercihlerini yaparlar” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here