İkem Almanya’da Kültürleri Buluşturdu

0
199

ikem koleji16Özel İKEM Koleji Almanca Zümresi tarafından Alman Konsolosluğu ve Goethe Enstitüsü işbirliği ile hayata geçirilen Robert Bosch Vakfı destekli öğrenci değişim projesini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, aileleri, Almanca öğretmenleri ve misafirler için bir ritim gösterisi yaptılar. İKEM Koleji konferans salonunda gerçekleşen törene, “Ritim Duygusuyla Kültürlerarası Etkileşim Projesi” kapsamında Almanya’daki kardeş okul olan KOBLENZ GOETHE-REALSCHULE PLUS Müdürü ve Koordinatör Öğretmeni ile İKEM Koleji Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz da katılım gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Ayşe Aral, Goethe Enstitüsü işbirliği öğrenci değişim projesi sonunda Almanya’daki kardeş okul olan KOBLENZ GOETHE- REALSCHULE PLUS ile İKEM koleji iş birliğinin devam edeceğini söyledi. Almanya’daki kardeş okulun Almanya havaalanından başlayan ve Hatay’da devam eden 9 günlerini anlattığı kısa bir film ile programa başlandı. Programa dahil olan öğrencilerin sınav ile seçildikleri belirtilirken, her iki okulun iş birliği ile projenin beklenenin üstünde etki yaratması sebebiyle, Almanya MEB tarafından projenin devamına karar verildiğine dikkat çekildi.

ikem koleji17

Yaptığı konuşmasında her iki okul arasındaki değişim projesinin yıllarca sürebileceğine değinen Özel İKEM Koleji Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz; “İki okul istedikten sonra bu projeyi sürekliliği olan bir proje haline getirebiliriz. Gerçekten çok iyi bir ekibimiz var ve bu hazırlanan projelerin hem okulumuza hem de öğrencilerimize büyük kazanımları olduğuna inanıyorum. Bu sadece ritim ile ilgili bir program değildi. Onun haricinde öğrencilerimiz hem Almanya’nın bir şehrini gördüler hem de karşılıklı olarak kültür alışverişinde bulundular. Bu durum her iki tarafa da özgüven kazandırdı. Önümüzdeki günlerde bunu hepimiz fark edeceğiz. Bizler okul yönetimi olarak, okulumuzu ve öğrencilerimizi ileriye taşıyacak her projede yer alacağız. Kardeş okulumuz ile çok iyi faaliyetler yapacağız” dedi.

ikem koleji18

Robert Bosch Vakfı değişim projesinin kendileri için de yeni bir proje olmasına rağmen İKEM Koleji’nin altyapısı, projeyi benimsemesi ve desteklemesi ile kısa sürede başarılı birçok çalışmaya imza attıklarını kaydeden kardeş okul KOBLENZ GOETHE- REALSCHULE PLUS Müdürü Ralf Marenbach, İKEM Koleji yönetimine, öğretmenlerine ve öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Müziğin evrenselliğinin ve ‘ortak dil’ oluşunun anlatıldığı projeye katılan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here