İHD Başkanı Selçuk; “Geçmiş ile Yüzleşme Sağlanmalıdır”

0
102

ihd açıklama8İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi üyeleri, geçmiş yıllarda Aralık ayının son günlerinde yaşanan katliamlarda ölenleri anmak için Boyacılar Parkına kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması yaptılar.

Geçmişte yaşanan 19- 26 Aralık Maraş, 19 Aralık Cezaevi ve 28 Aralık Roboski katliamlarını hatırlatan İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk; “Aralık ayı neredeyse bir katliamlar ayı olarak anılmaktadır” dedi.

Yaşanan olayların failleri bulunamazken, Türkiye’de yaşayan bütün halkların, bu katliamların yarattığı acıyı hiç unutmadığını kaydeden Selçuk, failler ve sorumluların ortaya çıkarılıp yargılanmadıkça da, bu acının hiç dinmeyeceğini ve unutulmayacağını vurguladı.

Selçuk; “Türkiye, yakın tarihinde aydınlatılmamış ve hakikate erdirilmeyi bekleyen katliamlarla anılan bir ülke durumundadır. Toplumsal barışın yolu geçmişi gizlemeden gerçek bir yüzleşme ve hakikati sağlamakla tesis edilebilir. Ayrımcılık yapmadığını ve bu ülkede yaşayan ötekileştirilmişlere yönelik politikasını değiştirmek istediğini söyleyen Hükümete sesleniyoruz; bütün katliamların aydınlatılması için gerekli hukuksal düzenlemeyi yapın. Yaşanan bu katliamların aydınlatılmamasının yeni katliamların habercisi olduğunu bu ülkede yaşayanlar çoktan öğrendi. Bu ülkede öteki dedikleriniz artık size boyun eğmeyecek. Birleşerek, acılarını ortaklaştırarak adaleti hep birlikte sağlayacaklar. Ne katliamların üstünü örtmenize, ne de failleri korumanıza müsaade etmeyecekler.

Bu ülkede egemen olanlar kadar hak sahibi ve eşit yurttaşlar olana kadar mücadeleye devam edecekler. Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan katliamların aydınlatılması ve toplumsal barışın inşa edilebilmesi için ‘Hakikatleri Araştırma Komisyonu’ kurulmalı, geçmiş ile yüzleşme sağlanmalıdır. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz, adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here