İGC’den 10 Ocak Açıklaması

0
47

“En Demokratik Ülkeler, Gazetecilerin Kendilerini En Rahat Hissettikleri Ülkelerdir”

10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir açıklama yapan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, günün programı hakkında bilgi de verdi. 10 Ocak 2013 Perşembe Günü saat 10’da Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunacaklarını ifade eden İGC Yönetim Kurulu, 11.00-14.00 saatleri arasında da İGC Basın merkezinde tebrikleri kabul edeceklerini duyurdu.

Açıklamalarında günün anlam ve önemine de değinen İGC Yönetim Kurulu, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasa’nın 10 Ocak 1961’de  kabulüyle ilan edilen “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” her yıl olduğu gibi bu yılda  kutlanmaktadır. Gazeteciler Günüyle, basın organlarının yayın yapma ve halka bağımsızca haber  verme özgürlüğüne  dikkat  çekilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde de 212 sayılı yasadan faydalanılan yıpranma hakları da hükümet tarafından kaldırılmıştır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü artık üzüntü ve hakları elinden  alınmış çalışanlar  olarak buruk şekilde  kutlanmaktadır. Gecesini gündüzüne katarak halkı bilgilendirme çabası içerisinde olan gazetecilerin daha geniş haklar ve yaşam şartlarının genişletilmiş bir şekilde yasalarla da  güçlendirileceği günleri umutla bekliyoruz.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri olarak kentimizde  yaşayan insanlara  ve milletimize ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı ile halkın haber alma hakkına katkı sunmaya devam etmekte kararlıyız. Unutulmasın ki, en demokratik ülkeler, gazetecilerin kendilerini en rahat hissettikleri ülkelerdir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here