İç Güvenlik Görüşmelerinde Kavga!

0
81

mecliste kavga1Meclis Toplantısında İktidar ve Muhalefet Milletvekilleri Arasında Tartışma Çıktı. Arbede sonunda 5 Milletvekili Yaralandı…

TBMM Genel Kurulu’nun önceki gece yapılan kapalı oturumunda, Ak Partili milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın da aralarında bulunduğu 5 milletvekili çeşitli yerlerinden yaralandı.

İç Güvenlik Paketi görüşmelerinin yapıldığı oturum sırasında, Meclis’te Ak Partili milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri arasında kavga çıktı. Tartışma sonrası çıkan kavgada CHP’li Musa Çam’ın tokmakla aldığı darbe sonucu yaralandığı öne sürüldü. Kavgada ayrıca, CHP milletvekilleri Refik Eryılmaz, Aykut Erdoğu ve HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü de aldığı darbeler sonunda yaralandı.

Olayı anlatan Milletvekili Mahmut Tanal da çıkan kavgayı cep telefonuyla çekmek isterken, bunu gören Ak Partili milletvekillerinin kendine de saldırdığını belirtti.

Çekiçle Saldırdılar

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise kişisel twitter hesabında yazdığı notla Ak Partililerin başkanlık divanındaki çekiçle saldırdığını, saldırıda Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal ve Ertuğrul Kürkçü’nün yaralandığını söyledi.

Direne-Direne Kazanacağız…

Çıkan arbedede eline ve yüzüne aldığı darbelerle yaralanan Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’a ilk müdahale Başkent Üniversitesi Hastanesi acil servisinde yapıldı. Polise geniş yetkiler tanıyan iç güvenlik paketinin mecliste görüşülmeye başlandığı ilk günde AKP milletvekillerinin CHP ve HDP milletvekillerine öldüresiye saldırdığına işaret eden Milletvekili Eryılmaz; “AKP faşizmi millet iradesinin tecelli ettiği Parlamento’ya kadar uzandı. Bu saldırı sonucunda dört milletvekilimiz daha yaralandı. Bizleri yıldırabileceklerini zannediyorlar ancak yanılıyorlar. Hem meydanlarda hem de mecliste faşizme karşı mücadelemiz devam edecek. Faşizme geçit yok, direne-direne kazanacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here