“Huzur ve Refahımız İçin Demokrasi Şarttır”

0
93

dasifed açıklama1Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet Kılıçlar: “Huzur ve Refahımız İçin Demokrasi Şarttır”

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİFED) Başkanı Mehmet Kılıçlar yaptığı açıklamada gelişmiş bir ekonomi için gelişmiş bir demokrasinin şart olduğunu vurgulayarak yeni hükümetin Suriye krizinden en çok etkilenen Hatay ve sınır illerine acil çözüm getirmesi gerektiğini belirtti.

Barışın dilini egemen kılmaya ve barış diliyle konuşan bir siyaset kültürüne ihtiyaç olduğunu kaydeden DASİFED Başkanı Kılıçlar; “Bunun için gerekende en temel gösterge gelişmiş bir demokrasi kültürüdür. Demokrasi ancak kurumsallaşmış yapılarla mümkündür ve bir ülkenin kurumları da, gücünü demokrasiden alır. Ülkemizin ekonomik kalkınmışlık düzeyinin artması, toplumumuzun huzur ve refaha kavuşması için gelişmiş bir demokrasi kültürünü oluşturmak adına atılacak her adımı destekleriz” dedi.

Kılıçlar: “Vize Serbestisi İçin Özverili Çalışma Yapılmalıdır”

Reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçlar; “Son zamanlarda AB ile geliştirilen ilişkiler ışığında tam üyelik hedefine dönük yapılması gerekenleri kararlılıkla yerine getirmeliyiz. Uzun zamandır dondurulan Türkiye-AB ilişkileri son dönemde mülteci krizi ile yeniden canlanmıştı. Türkiye-AB ilişkileri kapsamında vize serbestisi konusunda yaşanan sorunların çözülmesi için ülkemizin değerlerinden taviz verilmeden özverili çalışma yapılması gerekmektedir. Vize uygulaması AB değerleri çerçevesinde bazı teknik standartlar gözetilerek kaldırılması gereken bir durumdur. Türk firmaları için haksız rekabet yaratan vize rejimi, Ankara Anlaşması’na da AB değerlerine de aykırıdır” dedi.

Çevremizdeki ateş çemberinden ancak yine bölge ülkeleri ve komşularımızla iyi ilişkiler kurarak çıkabileceğimizi ifade eden Kılıçlar; “Komşularla sıfır sorun politikasını doğru yönetmek ve bir an önce ilişkilerimizi düzeltmek üzerine yeni politikalar benimsenmelidir. Ekonomik istikrar önce komşularla iyi ilişkilerden başlar” dedi.

Kılıçlar: “Hatay’a Yönelik Ekonomik Baskı Hafifletilmeli”

Bölge insanının üzerindeki ağır ekonomik baskının hafifletilmesi noktasında da çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Kılıçlar; “Gerek terör olayları gerekse de sınırlarımıza yönelik tehditler bölgede; toplumsal, siyasal ve ekonomik anlamda ağır bir tablo yaratmıştır. Bölge insanının, esnafın, tüccarın, yatırımcının yani iş insanlarının üzerindeki ağır ekonomik baskının hafifletilmesi noktasında çalışmalar yapılmalıdır. Hatay gibi Suriye sınırındaki illerimiz Suriye krizinden en çok etkilenen illerin başında gelmektedir. Ayrıca sektörlerin haksız rekabete yol açan KDV’siz satış ve Kapasite Fazlalık Sorunlarının çözümünde sektörlerle beraber hareket etmeleri gerekir. Bu ekonomik tedbirlerin sadece bir alana değil, tüm bölgeyi kapsayacak şekilde genişletilmesi ve zamana yayılmadan ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here