Hatay Havaalanının İsmi “Tayfur Sökmen” Hava Alanı Olsun!

0
386

tayfur sökmen1Köşe Yazarımız Nuri Erdener’den ‘Tayfur Sökmen’ Önerisi!

Gazetemiz köşe yazarlarından Nuri Erdener, son günlerde yaşanan polemiğe başka bir pencereden bakarak tartışmaya katıldı. ‘Tayfur Sökmen’ Bulvarının adının yeniden Mete Aslan Bulvarı olarak değiştirilmesinin ardından kamuoyuna bir öneri sunan Erdener ‘Tayfur Sökmen’ isminin Hatay Havaalanına verilmesinin daha uygun olacağına işaret etti.

Erdener, konuyla ilgili açıklamasında yaptığı değerlendirmede; “Mete Aslan bu memlekete hizmet etmiş bir belediye başkanıydı! O bulvarın eski yeri genelev mıntıkasıydı. Uyuşturucu ve karanlık güçlerin cirit attığı bir mezbelelik yerdi. Her baba yiğit o pisliği temizleyemezdi. Başkan Aslan döneminde, genelev kalktı ve yerine bulvar yapıldı. O tarihlerde belediye meclis kararıyla da bulvara ”Mete Aslan” Bulvarı adı verildi. Mete Aslan seçimi kaybedince, yeni gelen yönetim tarafından ilk iş olarak bulvarın ismi değiştirildi ve Hatay tarihine bir dönem imza atan rahmetli Tayfur Sökmen’in adı bu bulvara verildi.

Ben, Tayfur Sökmen isminin asla siyasete alet edilmemesi taraftarıyım. O güzel insanın isminin, layık olduğu ölümsüz bir ad ile taçlandırılmasını bir Hataylı olarak gönülden isterim. Mesela Hatay Hava alanının adının ”Tayfur Sökmen” Havaalanı olarak değiştirilmesi bence en uygunu olur. Lütfen, Cumhurbaşkanımız Tayfur Sökmen’in ismini öyle veya böyle şeylerle artık meşgul etmeyelim” diye konuştu.

Erdener, Sökmen adının Hatay Havaalanına verilmesi için tüm Hatay halkının ayağa kalkması gerektiğinin de altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here