“Hükümet Bazı Şeylerin Ortaya Çıkmasından Korkuyor”

0
78

refik eryılmaz12Milletvekili Eryılmaz, Reyhanlı Patlaması İle İlgili Davayı Değerlendirdi…

İkinci duruşması yapılan Reyhanlı patlaması ile ilgili davanın üzerinin kapatılmaya çalışıldığını öne süren CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, hükümetin bu olayın bir şeyleri ortaya koymasıyla ilgili kaçtığını söyledi. Dün Hatay Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek dava duruşmasının detaylarını gazetecilerle paylaşan Vekil Eryılmaz, terör saldırısının iç yüzünün öğrenilmesi için meclis araştırma komisyonu kurulması gerektiğini belirtti.

Reyhanlı CHP İlçe Başkanı Tamer Apiş’in de katıldığı basın toplantısında konuşan Vekil Eryılmaz; “Patlama Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı olmasına rağmen medyada yeterince ilgi görmedi. Terör saldırısının iç yüzünün öğrenilmesi için meclis araştırma komisyonu kurulması gerekir. Tarihin en büyük terör saldırısı yaşanacak ve siz bundan bir sorumluluk hissetmeyeceksiniz. Öncelikle hükümet, bölge vekillerinden, Reyhanlı patlamasındaki esas karanlık güçlerin ortaya çıkarılması, olayda ihmali kusuru bulunanların ortaya çıkarılması, faillerin hesap vermesi için bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz. Eğer bu talebi kabul etmezlerse kendileri hakkındaki bütün o iddiaları da kabul etmiş olacaklar. Kendi topraklarına füze attırıp, ülkeyi savaşa sürüklemek isteyenlerin bu ülkede her şeyi yapabileceğini de unutmamak gerek” dedi.

Davanın 2 numaralı sanığı olarak gösterilen ve şu anda Suriye’de olduğu iddia edilen Yusuf Nazik’in verdiği röportajlarda, Heysem Topalca ismini zikrettiğini, bu ismin davanın seyrini değiştirecek bilgilere sahip olmasına rağmen tutuklanmamasına şaşırdığını da söyleyen Eryılmaz; “Bu davada sanıkların verdiği beyanlar, bu olayların arkasında farklı güçlerin olduğunu işaret ediyor. Bunları ortaya çıkaracak olan siyasi iktidarın kendisidir. Şu anda 2 numaralı sanık Yusuf Nazik. Suriye’de olduğu iddia edilen Nazik, iki ulusal gazetede çıkan röportajında, Reyhanlı patlamasıyla ilgili Heysem Topalca’nın ismini veriyor, bu bizi kullandı diyor. Dünkü duruşmada sanıkların ifadelerine baktığım zaman bu bir takım güçlerin olayın içinde olduğunu görüyoruz. Peki, bu Heysem Topalca ile ilgili bir şey yapıldı mı, yapılmadı.

Adana’da içerisinde füze başlıkları olan tırı durduran savcının tır şoförünün ifadelerine başvurduğu zaman, aynı kişinin karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu işi organize edenin bu parayı verenin kendisi olduğunu görüyoruz. Bunlarda mahkeme tutanaklarına girdi. Bugüne kadar bununla ilgili bir şey yapıldı mı? Hatta bu şahsın tutuklandığı yönünde haberler çıktı. Ancak aradan saatler geçmeden adamın tutuklanmadığı haberi yayınlandı. Yani bir şeyler var. Hükümetin bu olayın bir şeylerini ortaya koymasıyla ilgili kaçtığını görüyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here