Hemşerilerimizin Birlik ve Beraberliğinin Yansıması Burada!

0
62

esnaf odalar kahvaltı1İskenderun Esnaf Odaları Birliğinin aylık olarak geleneksel hale getirdiği sabah kahvaltısı geçtiğimiz hafta sonu protokolün katılımı ile Cüneyt Pizza’da gerçekleştirildi. Burada söz alan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Böyle hep beraber olmak, aynı zamanda İskenderunlu hemşerilerimizin de birlik ve beraberlik içinde olduğunun en güzel yansımasıdır” dedi.

Toplantıya İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar ve esnaf oda başkanları katıldı. Bu ayki toplantıya ev sahipliği yapan İskenderun Kunduracılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ergün Alkaya, davete icap eden tüm davetlilere teşekkür etti. Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat ise; “Esnafın gelenek ve göreneklerini bu toplantılarla devam ettirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz, devamını diliyoruz” diye konuştu.

Bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren İskenderun Kaymakamı Özyiğit ise; “Burada esnafın çok ciddi dayanışması, kaynaşması var. Esnaf arasında bu dayanışma ve kaynaşmasını ahilik kültürünün yansıması olarak burada görmek çok güzel. Hepimizin birliğe, düzene ve huzura ihtiyacı var. Bu birlik ve dayanışma kendi sorunlarını çözme noktasında etkilidir. Esnaf kardeşlerimiz ülkemizin temel taşlarından biridir. Bu ahlaki ve kültürel yaklaşımları toplumumuzun ileriye doğru gitmesi noktasında ciddi unsurlar olacaktır. Çok değerli esnaf oda başkanları ve değerli Belediye Başkanımızla olmaktan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Civelek de; “Böyle hep beraber olmak aynı zamanda İskenderunlu hemşerilerimizin de birlik ve beraberlik içinde olduğunun en güzel yansımasıdır. Zaten bizim güzel bir dayanışma kültürümüz var. Bu kültürümüzü, bu geleneğimizi oda başkanları sayesinde hep birlikte sürdürüyoruz. Diyalog aslında birçok şeyi kendiliğinden çözer. Bazı şeyleri diyalogsuzluktan dolayı içimizde büyütüyoruz ve lüzumsuz sorunlar haline geliyor” dedi.

esnaf odalar kahvaltı2

Maratonun Sonuna Geldik

Kendisine yöneltilen bir soruya da cevap veren Başkan Civelek; “Altyapı çalışmasının sonuna geldik. Maratonun sonundayız. Asfalt devam ediyor. Tahmin ediyorum bu yılsonu itibariyle İskenderun çok sağlam bir altyapıya kavuşmuş olacak. Musluktan su içen, artık sele, küresel iklim değişikliklerinin getireceği olumsuzluklara teslim olmayan, hakikaten çağdaş, yaşanır, sevgili İskenderunlulara layık bir kent haline, daha güzel bir kent haline gelmiş olmanın onurunu da, mutluluğunu da yaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra söz alan Emniyet Müdürü Cengiz Başar’da; “Oda başkanlarının bu birlikteliği esnafların birlik ve beraberlik içinde olduğunun göstergesidir. Oda başkanlarımızın bir arada olması hep beraberliğimizin işaretidir. Kendi açımdan değerlendirirsem bu birlik, beraberlik şehrin huzur ve güvenine yansıyor. Bu gayret içinde olan tüm esnaf oda başkanlarımıza, esnaflarımıza huzura sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kahvaltının ardından sohbet ortamında geçen toplantıda İskenderun’un ve esnafın sorunları da konuşuldu ve tartışıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here