HEM Kursiyerleri El Emeği Ürünlerini Sergiledi

0
36

Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Kursu Öğretmenlerinden Hatice Sabah, öğrencileri ile birlikte yıl boyunca yaptıkları eserleri sergiledi.

Halk Eğitim Merkezi sergi salonunda açılan sergide, ahşap, seramik ve cam boyama ile epoksi ürünleri yer aldı.

Yirmi kursiyer ile yedi ay boyunca yaptıkları çalışmalar sonucunda meydana gelen ürünleri sergilediklerini kaydeden El Sanatları Kursu Öğretmeni Hatice Sabah; “Sergimizi, tüm öğrencilerimle birlikte, 7 aylık bir çalışma sonucunda açtık. Epoksi sanatına bu sene İskender Halk Eğitim Merkezi olarak ilk defa giriş yaptık. Ahşap, cam, seramik üzerine boyamalarımız var. Ürünlerimizin satışını da yapıyoruz. 20 kursiyerim var. 20 kursiyerimle 7 ay boyunca çıkan eserlerimizi bugün burada sergiliyoruz. Kumaşa geri dönüşüm yapıyoruz. Eski tavalarımızı boyuyoruz, eski çatal kaşık sandıklarımızı yeniliyoruz.

Aklımıza ne gelirse, eski eşyaların geri dönüşümünü sağlayarak yeni dekoratif anlamlar katıyoruz. Gazete kâğıtlarını değerlendiriyoruz. Kabaklarımızı dekoratif süs haline getiriyoruz. En çok geri dönüşüm ürünlerine talep oluyor. Örneğin, eski tepsileri çöpe atmaktan kurtarıp yeni bir boyut kazandırıyoruz. Eski sehpalarımızı, eski fiskos sehpalarımızı yeniliyoruz. Eski küplerimizi yeni dekoratif ürünler haline getiriyoruz. Bunları yaparken de çok keyif alıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here