Hem Korku, Hem Tepki!

0
79

ölümden döndü1İskenderunspor 1967 İle Belen Belediyespor Maçında Yaşanan Talihsiz Olay, Spor Gündemine Adeta Bomba Gibi Düştü… Amatör Karşılaşmalarda Sahada Ambulans Bulundurulmaması Tepkilere Neden Oldu…

Hatay Amatör Küme Süper Liginde karşılaşan İskenderunspor 1967 ile Belen Belediyespor maçında yaşanan talihsiz olay, spor gündemine adeta bomba gibi düştü. İki sporcunun hava topunda çarpışması sonucu dili boğazına kaçan Ozan Ateş’i teknik heyetin müdahalesi hayata döndürdü. Amatör karşılaşmalarda ambulans bulundurulmaması ise tepkilere neden oldu.

Beş Temmuz Stadı Yan Sahasında oynanan maçta, ilk yarının sonlarında gelişen atakta hava topuna birlikte yükselen Belen Belediyesporlu Fatih Toluyağ ile İskenderunspor 1967 takımı oyuncusu Ozan Ateş kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonrasında yere düşen iki sporcudan Ozan Ateş’in dili, düşerken kafasına aldığı şiddetli darbe nedeniyle boğazına kaçtı. Aynı şekilde Fatih Toluyağ da yerden kalkamadı.

Ambulansın bulunmadığı ortamda iki takımın teknik direktörü Halis Özipek ile Hıdır Özdemir, futbolcuya acilen müdahale etti. Teknik direktörler, ağzı kilitlenerek boğazına dili kaçan futbolcu Ozan Ateş’i yaptıkları müdahale ile hayata döndürmeyi başardılar.

Burada gerek Hatay ASKF, gerekse Hatay Futbol Tertip Kurulunun sahada sağlıkçı bulundurarak görevlerini yerine getirdikleri gözlenirken, ambulans ve görevlilerinin bulunmaması ise tepkilere neden oldu. Öğrencisinin ağzını açmak için mücadele veren İskenderunspor 1967 Teknik Direktörü Halis Özipek sporcusuna yaptığı müdahalenin ardından maçlara ambulans gelmemesine oldukça büyük tepki gösterdi.

Bu sırada çağırılan 112 acil ekip sahaya geldi ve yerde yatan iki sporcuya müdahale edildi. Önce dili boğazına kaçan Ozan Ateş, ilk kontrolün ardından ambulansla hastaneye götürüldü. Fatih Toluyağ da boyunluk takılmasının ardından diğer bir ambulans ile hastaneye sevk edildi.

Mücadele esnasında yaşanan korku daha sonra maçlarda ambulans bulunmaması nedeniyle tepkiye dönüştü. Olay yaygın basın organlarında da geniş yer buldu.

Duraklamaların ardından maç kaldığı yerden devam etti. Doksan dakikası uzatmalarla tamamlanan maçta Belen Belediyespor, İskenderunspor 1967’yi 3-2’lik skorla yendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here