Hekimler İki Günlük Eylemde!

0
43

“Haklarımızı Alana Kadar Mücadelemizden Asla Vazgeçmeyeceğiz”

Hekim Birliği Sendikası, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları, Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekimsen), Hatay Tabip Odası, hekimlerin özlük hakları için basın açıklaması yaptı.

İskenderun Devlet Hastanesi A Blok bahçesinde bir araya gelen hekimler, ‘genel sağlık’ için taleplerini haykırdı.

İlk olarak söz alan Hekim Birliği Sendikası Temsilcisi Dr. Yusuf Evcil; “En zor sınavlardan, çok güç eğitim süreçlerinden geçen biz hekimler yoksulluk sınırının altında maaş almayı kabul etmiyoruz. Bizler askeri hekimler gibi, hakimler gibi maaş talep ediyoruz. Halkımıza doğru tanı koyabilmek için en az 15-20 dakikalık muayene süresi istiyoruz. Hakim, savcı, öğretmen gibi tüm kamu görevlilerinde telefonla şikayet edilmez iken hekimin SABİM üzerinden şikayet edilmesini istemiyoruz, SABİM’in derhal kapatılmasını istiyoruz.

Asistan hekimlerin açlık sınırında maaş almasını ve şişirilen kadrolar ile hakkı olan eğitiminin alınamamasını istemiyoruz. Aile Hekimlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi temel maaşlarının verilmesini istiyoruz. Diş hekimlerine uygun yardımcı personellerin verilmesini, hastalara daha kaliteli malzeme ile hizmet verilmesini, hasta muayene ve tedavileri için uygun zamanın verilmesini istiyoruz. Bu yüzden 17-18 Mayıs ve 26-27 Mayıs hakkımız olan eylemlerimizi yapacağız. Bu taleplerimizin resmi gazetede yayınlandığını görmediğimiz sürece de eylemlerimize devam edeceğimizi beyan ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hekimsen adına kısa bir konuşma yapan Dr. Hatice Cansız; “Özlük haklarımızla ilgili taleplerimizin hiçbiri yerine getirilmedi. Şiddeti uygulayanlar, sizin aldığınız sağlık hizmetini engelliyor. 2-3 dakikada bir muayene sizin sağlık hizmetinizi engelliyor. Hekimi koruyamazsanız, siz sağlık hizmeti alamazsınız. Hekimler birlikteyiz. Her kesimden, her görüşten ve her alandan hekim ile çok daha güçlüyüz. Yeni başlıyoruz. Haklarımızı eksiksiz şekilde alana kadar, aslında sizin için, mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Eylemde son olarak söz alan Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Esmehan Pehlivan da; “Siz 24 saat uyumadan, dinlenmeden çalışan bir servis veya teksi şoförüne çocuğunuzu veya anne-babanızı emanet eder misiniz? Hayır ama 24 saat dinlenmeden çalışan hekime yakınlarınızı hatta kendi canınızı emanet ediyorsunuz. Arabanız bozulduğunda veya bakıma götürdüğünüzde, arabanızı 5 dakika içinde geri teslim etseler içiniz rahat eder mi? Etmez ama 5 dakikada 1 hastane randevusuna hayır demiyorsunuz. Bu sorunlardan bizde en az sizin kadar rahatsızlık duyuyoruz. Gelin bu sorunların çözümünde ortak hareket edelim” dedi.

Çalışan ve emekli hekim maaşlarının derhal düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Pehlivan taleplerini de şöyle sıraladı; “Hekimlere nöbet ücreti kesilmeden nöbet ertesi izin hakkı tanınmalı, hekimler için ek gösterge 7.200 olmalıdır. Hekimleri de hastaları da mağdur eden, hekimlere karşı şiddet kaynağı olan, halkın sağlığını tehlikeye atan 5 dakikada muayene dayatmasından vazgeçilmeli, hasta randevuları her hastaya en az 20 dakika ayrılacak şekilde düzenlenmelidir. Hastaları müşteri olarak gören, paran kadar sağlık anlayışından vazgeçilmelidir. Hekimlerin her türlü hak arama mücadelesini değerli buluyor ve destekliyoruz. Haklarımızı alana kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here