HBB Şehir Tiyatrosu İskenderun Halkına Unutamayacakları Bir Hafta Sonu Yaşattı

0
239

tiyatro2Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni tiyatro sezonunda Hataylı tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor. Hatay’ın 15 ilçesinde tiyatro severlerle buluşan Şehir Tiyatrosu, İskenderun halkına unutamayacakları bir hafta sonu yaşattı. Şehir Tiyatrosu 5 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda ücretsiz olarak sahnelediği “SEYYAHATNAME” adlı tiyatro oyunuyla tiyatro severlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği, her ilçede büyük beğeniyle karşılanan ve tekrar-tekrar izlenmek istenen, “SEYYAHATNAME” adı oyunla İskenderun halkına unutulmaz bir tiyatro ziyafeti yaşattı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Hataylılara kazandırdığı Şehir Tiyatrosu 2015-2016 sezonu boyunca Hatay’ın 15 ilçesinde yetişkinlere ve çocuklara yönelik oyunlarla izleyici karşısına çıkacak.

tiyatro3

Birçok tiyatro severin ayakta alkışladığı oyunun, Öyküsü Aziz Nesin’e ait olup, uyarlamasını ve yönetmenliğini Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Atilla Yaprak yaparken, oyunun yardımcı yönetmenliğini Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Ali Gezgin üstlendi.

Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 06 Aralık Pazar günü yine İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda 13.00’da ve 15.00’da “BECERİKLİ KANGURU” adlı çocuk oyunuyla, İskenderunlu çocuklara unutamayacakları bir Pazar günü yaşattı.

Ahmet Önel’in yazdığı, Hatay Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatroları sanatçısı Süheyla Koçak’ın yönettiği “BECERİKLİ KANGURU” adlı çocuk oyunu İskenderunlu çocuklarla ücretsiz olarak buluştu. Göreve geldiği ilk günden bu yana sosyal ve kültürel alanda Hataylılara hizmetini hiçbir zaman esirgemeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katkılarıyla kurulan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Hatay’ın 15 ilçesinde çocukları eğlendirmeye devam edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here