HBB Başkanı Savaş İskenderun’daydı

0
128

itso-büyükşehir1Hatay’ın Sorunları İskenderun’da Masaya Yatırıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun’da kentin ve tüm Hatay’ın sorunlarını konuştu. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediye Yasası ve bu yasayla birlikte Hatay’ın altyapı, üstyapı, sosyal ve kültürel yönden nasıl kazanımlar elde edeceği anlatıldı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İTSO Meclis üyeleri tarafından karşılanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bir süre İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın makamında şehrin genel durumu hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

Ardından İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda Hatay Büyükşehir Belediyesinin projeleri, ilçelere getirecekleri hizmetler, sanayici, esnaf ve halkın beklentileri konuları ele alındı.

Toplantıya ev sahipliği yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz kısa bir açılış konuşması yaparak; “Antakya’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’ı ziyaretimizde İskenderun ve Hatay’ın problemleri, çözüm önerileri konularında toplantı yapılabileceğini ve bu toplantıya da oda olarak ev sahipliği yapabileceğimizi ifade etmiştik.

itso-büyükşehir3

İTSO olarak, projelerimizi finans kısmı ile ilgili gerçekleştirme şansımız olmadığını, bu projelerin hayata geçirilmesinde Başkanımızın desteğine ihtiyaç olduğu yönünde Büyükşehir Belediye Başkanımıza zaman zaman söylemlerimiz oldu. Büyükşehir belediye başkanımız, İskenderun Belediye Başkanımız ile birlikte şehrin nitelikli bir şehir olması, projelerin hayata geçirilmesi noktasında bizlere destek vermelerini temenni ediyoruz. Bizim de her zaman kendilerinin yanında olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Ardından söz alan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise; “Büyükşehir Belediye Başkanımız haftada 2 gün buraya gelecek, valimizde İskenderun’a gelecek bu nedenle kendilerine konuk evi hazırlıyoruz. 2023’lerde sırf Hatay’ın 10 milyar dolar ihracatını düşünüyoruz. Amanos tünelinin temelini de en yakın zamanda atacağız. Kimse küçük hesap yapmasın, her şeyi Hatay için yapacağız” şeklinde konuştu.

itso-büyükşehir2

Bu toplantıların amacının Büyükşehir Belediyesini Hataylılara anlatmak olduğunu ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise; “Biz hemşerilerimizi ve iş adamlarımızı hizmet ortağı olarak görüyoruz. Özellik bu bölgede yapacağımız yatırımları da hizmetleri de birlikte yapalım istiyoruz. Başkanımızla daha öncesinden beri sürekli İskenderun’da toplantı yapalım diye konuşuyorduk. Büyük şehir olarak yasanın getirdikleri nelerdir, bize iş dünyası esnaf nasıl bakıyor, büyükşehirden neler bekliyor bunları konuşup öğreneceğiz. Amacımız halkımızın sorunlarını dinlemek, çözüm yolları aramaktır. Hatay İskenderun, Arsuz, Belen ve tüm ilçelerde görmek istediğiniz hizmetler nelerdir, bizden beklentileriniz nelerdir, Hatay’ı daha ileriye nasıl götürürüz onu konuşacağız. Bu toplantının bölgemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire başkanlığı yetkilisi Bayram Öksüz, İdari Kurumsal ve sorumlulukları konusunda sinevizyon destekli sunum yaparak davetlileri bilgilendirirken, Hatay Büyükşehir Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz’da büyük şehir belediyesinin çalışmaları hakkında istatistiki bilgiler verdi. Toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here