HBB Anket Sonuçlarına Göre Nokta Atışı Hizmet Üretecek

0
117

büyükşehir anket1Hatay Büyükşehir Belediyesi, mahallelerin acil ihtiyaçlarını belirlemek ve bu ihtiyaçlara acil çözümler üretmek üzere Altınözü ilçesine bağlı 13 mahallede anket çalışması yapıldığını bildirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen köylere giden ekipler, vatandaşları dinledi ve sorunlarını not aldı.

Altınözü ilçemizin Yanıkpınar, Dokuzdal, Karbeyaz, Erbaşı, Kılıçtutan, Seferli, Sarıbüyük, Günvuran, Gözecik, Sivrikavak, Avuttepe, Tokdemir ve Yolağzı mahallelerinde 66 kişiyle yüz yüze görüşen anketörler, vatandaşlara kısa vadede halledilmesi gereken ihtiyaçlarını sordu.

Mahallelerin ihtiyaç sıralamasında birinci sırayı içme suyu aldı. İçme suyunu, kanalizasyon ve yol takip etti. Ankette, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne nasıl ulaşacağına dair fikri olmayan vatandaşların sayısı oldukça yüksek çıktı.

Yeni kurulan Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz sorusuna ankete katılanların yarısından fazlası ‘yeterli bulmuyorum’ cevabını verirken, vatandaşların neredeyse tamamı herhangi bir sorun için büyükşehir belediyesine ulaşmadıklarını ifade etti.

İhtiyaçları yerinde tespit etmenin en etkili yolu olan anket çalışmalarının Hatay genelinde süreceğini ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yapılan anket sonucunun değerlendirileceğini ve ihtiyaçların en hızlı şekilde karşılanması için çaba sarf edileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlara daha yakın olmak için çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Başkan Savaş, yeni kurulan bir belediye olarak anket sonuçlarına göre nokta atışı hizmetler üreteceklerini ve HATSU ile birlikte Yayladağı’ndan Erzin’e kadar bütün ilçelere ve bağlı mahallelerine hizmeti götüreceklerinin altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here