Hayzaranlar Otomotiv’den Start&Stop Teknolojisi Eğitimi

0
472

mutlu akü1Mutlu Akü Hatay Bölge Bayi Hayzaranlar, son teknoloji kullanılan araçlarda uygulanan start&stop akülerin tanıtım ve eğitim toplantısı yaptı.

Akü sektörünün Teknoloji Lideri olan ve ülkemizin en çok satan 1 numaralı aküsü Mutlu Akü, Hatay Bölge Bayisi Hayzaranlar Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti. Hatay’da bünyesinde bulunan tüm bayilerin katıldığı “Start&Stop Akü Eğitim Toplantısı” gerçekleştirdi. Start&Stop Akü Eğitim Toplantısı, İskenderun ve Antakya’da olmak üzere iki ilçede 9-10 Kasım 2015 tarihlerinde geçekleştirdi.

Mutlu Akü, başta yakıt ekonomisi ve karbondioksit salınımını azaltan, Start-Stop sistemine sahip araçlarda kullanılmak üzere tasarlanmış akülerin tanıtımını yapılarak, Start-Stop akü eğitimi verdi. Bu akülerin genel özelliği, Start-Stop sisteminde ihtiyaç duyulan yüksek enerji gereksinimine uygun olarak üretilmiş olması. Start-Stop aküler, EFB (Geliştirilmiş Sulu Tip) Akü ve AGM (Kuru tip) Akü olarak iki tipte bulunuyor.

mutlu akü2

Start & Stop Sisteminin Temel Özellikleri

Sistemin özelliği çerçevesine, araç motorunun çalışmasından itibaren her duruşunda motor “stop” eder. Duruş süresince aracın elektrik sistemi, akü tarafından beslenir. Debriyaja basıldığında motor, aküden enerji alarak yeniden çalışır. Motorun durmasından, yeniden çalışmasına kadar geçen süre içinde yakıt harcamadığından, hem ekonomik avantaj sağlar, hem de yakıt harcamasında ortaya çıkan karbondioksit salınım miktarı azalır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here