Hayırsever Naciye Tekin; “Bu Çocukları Görünce Mutluluktan Uçuyorum”

0
258

okullar açıldı1Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılışı Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulunda Yapıldı

2014-2015 eğitim öğretim yılının açılış töreni, İskenderun’da, hayırseverler tarafından yapılan Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulunda yapıldı. Törende konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz; “Örnek bir aile, örnek bir okul yaptırdığı için bugün buradayız. Gönülden ve yürekten onlara teşekkür ediyorum” diyerek, Tekin ailesinin yıllar sonra da şükranla anılacaklarını belirtti.

Yeni eğitim öğretim yılının açılışı kapsamında ilk olarak Atatürk Anıt Alanında toplanan eğitimciler ve öğrenciler, Atanın manevi huzuruna çelenk sunup, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızı okudular. Daha sonra eğitim öğretim yılının açılış töreninin gerçekleştirileceği Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokuluna geçildi. Buradaki törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Necati Bilgiç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hayırsever Naciye Tekin, Suna Tekin ve Oktay Tekin’inin yanı sıra eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören çocukların folklor gösterisinin ardından saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşımız ile başladı. Daha sonra okula yeni başlayan öğrencilere seslenen 4. sınıf öğrencisi Ece Akyol; “Bugün hayatınızın en önemli günlerinden biri, heyecanınızı anlıyorum. Okula başladığımda bende okulumu, öğretmenimi ve arkadaşlarımı çok merak ediyordum. Aslında bu duyguları yaşamamız çok normal. Hiç merak etmeyin; okulumuzun sıcaklığı bizi sardığı gibi sizleri de saracak. Korkunun, endişenin yerini huzur ve mutluluk alacaktır” dedi. Törende söz alan Hayırsever Naciye Tekin; “Ne kadar mutluyum bunu size anlatamam bu çocukları görünce mutluluktan uçuyorum, uçuyorum, uçuyorum” dedi.

okullar açıldı2

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, il genelinden istatistiki bilgiler vererek; “1.096 okulumuzdaki 10.934 derslikte 17.500 öğretmen ve idarecimizle 367.000 öğrencimize eğitim öğretim hizmeti vereceğiz. Dengesiz dağılım nedeniyle ortaya çıkan ihtiyaçlar bir tarafa, aslında ilimizin derslik ihtiyacı büyük oranda giderilmeye başlanmıştır. Bunda şu anda içinde bulunduğumuz okulumuzda olduğu gibi hayırseverlerimizin de büyük katkıları olmuştur. Hayırseverler tarafından yaptırılan Naciye-Suna-Oktay Tekin ilkokulumuz 12 derslik, kütüphane, idari odalar, rehberlik servisi ve çok amaçlı salondan oluşmaktadır” dedi.

Bakanlık temsilcisi Necati Bilgiç ise tüm eğitimcilere ve öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

okullar açıldı3

Törende kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakam Vekili Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın; “Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de 2014-2015 eğitim öğretim yılına büyük bir sevinç ve mutluluk içinde başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Bilginin toplumun itici gücü haline geldiği günümüzde, değişimlerin farkına varan, bilgi çağının koşullarını karşılayabilmek için ihtiyaç duyulan yapılanmaları hayata geçiren, nitelikli insan gücüne sahip ülkelerin dünyada söz sahibi olacakları şüphesizdir. Aynı şekilde; bir ülkenin kalkınması, gelişmesi, refah toplum haline gelmesi ve bütün vatandaşlarını yaşamlarında mutlu kılması en başta eğitim ile ilintilidir. Eğitim de insan kalitesini yükseltmekten nitelikli insanı yetiştirmekten geçmektedir. Bugün töreni icra ettiğimiz okulumuzda şuan aramızda bulunan değerli hayırsever Naciye Teyze ile oğlu Oktay bey ve kızı Suna hanımın iltifata layık güzel eserlerinden ikincisidir” dedi.

okullar açıldı4

Törene katılan Milletvekili Orhan Karasayar da söz alarak; “Okula yeni başlayan öğrencilerimiz cıvıl cıvıl bir çiçek gibi açılıyorlar. Okullarda alacakları eğitim sayesinde bilgili ve donanımlı birer birey olacaklardır. Eğitimcilerin çocuklarımızı dünyada rekabet edebilecek şekilde yetiştireceklerinden şüphem yoktur. Ayrıca, Yüce Mevla’m, okulu yaptıran hayırseverlerin şuanda yaşadığı duyguları bize de yaşatsın” dedi.

Son olarak konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de; “Örnek bir aile örnek bir okul yaptırdığı için bugün buradayız. Önce anaokulu ardından da ilkokul yaptırdılar. Bu okulu nasıl yaptırdılar biliyor musunuz? Evlerini ve avuçlarında ne varsa satarak yaptırdılar. Bu üç değerli insana gönülden ve yürekten teşekkür ediyorum. Hizmetleri yıllarca şükranla anılacaktır. Devletim adına da onlara teşekkür ediyorum” derken, konuşmasında eğitimin önemine de vurgu yaptı.

Daha sonra da 4. sınıf öğrencileri, 1. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği verdi. Okulun kurdelesi kesilerek, yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here