Havalar Isınınca Futbol da Yumuşuyor (4)

0
58

Değerli okurlarım, yapılması herkesle mümkün olan egzersizlerden söz ederken, bir de “Danışmanlar” kavramını gündeme getirdim. Özellikle bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı olanlar için kaçınılmaz olduğunu da belirtmiştim. Bu uzman kişinin profesyonel olmasında büyük faydalar vardır. Mümkün değilse amatör de olabilir ama bu işi bilen biri olmalı, bu işin ehli olmalı.

Rahatsızlığı olanlarla birlikte, kadınlar için de geçerlidir. Hastaları anladık ama kadınlar ne alaka demeyin. İsterseniz anlatayım… Egzersiz kadar geçerli önemli bir yaklaşım da, tabakların ufaltılması, sofradan tam anlamıyla doymadan kalkılmasıdır. Kadınlar bu eylemde genel olarak başarısızlar. Yaptıkları güzel yemekleri mideye indirirken dünyayı unutuyorlar sözüm hepsine değil.

Elbiselerini giyemez hale geldikten sonra da, “Nasıl kilo veririm” çarelerini aramaya koyuluyorlar. İşte bu aşamada egzersiz yapmayı düşünüyorlar ama bunu da aç kalarak yapıyorlar. Amaçları belli, saygı duymak lazım ya, egzersizleri saatlerce yapıp sağlıklarını bozuyorlar. Tanıdığım çok kişi var ki, hala sağlıkları düzelmiş değil. Yapılan egzersizler, kaliteli ve sağlıklı bir yaşamın bir parçası olmalıdır. Sırf kilo verebilmek için yapılan aktiviteler sağlığınızın düşmanıdır.

Kimse merak etmesin ki, egzersizler hakkı verilerek, tadını kaçırmadan yapılırsa kısa süre sonra hem yaşamınızda ve hem de vücut hatlarınızda önemli değişiklikler olduğunu göreceksiniz. Egzersiz danışmanları şunlara dikkat ederler: Kişiyi değerlendirirler, hastalıklarından, ihtiyaçlarına kadar, hangi hareketlerin gerekli olduğunu belirleyerek kişiye özel bir program hazırlarlar. Kişinin zaman içinde kaydettiği gelişime göre programı güncelleştirirler.

Egzersizi danışman kontrolünde yapmak size, hem kısıtlı sürelerinizi en doğru şekilde değerlendirmenizi sağlatır, hem de bilinçsiz spor yüzünden olası sakatlanmaları önler. En önemlisi de sizi motive eder. Yıllardan beri sporun içindeyim ve iyi kötü futbol da oynadım. Spor denildiği zaman benim sizlere kişisel önerim, egzersizin bireysel ve egzersiz (spor) danışmanları ile yapılmasından yanadır.

Daha önce de söylediğim gibi, egzersiz danışmanı profesyonel olmayabilir ama mutlaka bu işi bilen birileri olmalı, bu şart. Uygularsanız faydalarını göreceksiniz. Biz dedik ki, aktivitelerin hangisi yaparsak yapalım, hep kazanmalıyız ve onun için de tadında ve tuzunda olmalıdır.

Egzersizler, haftada 3-4 kez yapılmalıdır, süresi 35-40 dakikayı geçmemelidir, egzersiz sonrası soğutma hareketleri yapılmalıdır. Egzersiz esnasında burundan nefes alınmalıdır, spor esnasında iki litre kadar su tüketilmelidir. Hakkını vererek yaptığınız sporun önemli bir mesajı da olacaktır. Bunu da sizlere yarın sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here