HATSU, Hatay’ın Sorunlarını Masaya Yatırdı

0
150

hatsu konferans1Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), “Sorunlara Çözüm Arama Konferansı” düzenledi. HATMEK Toplantı ve Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve Hatay’daki kurum kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU’nun Hatay’ın en önemli kurumlarından biri olduğunu ifade ederek, bu kurumun büyümesi ve gelişmesi için Hatay’daki tüm dinamiklerin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Suyun hayat olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş, bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevleri çok kısa sürede yerine getirdiklerine dikkat çekerek, TEDAŞ’ın elektriği kesmesinden kaynaklanan susuzluğun bir an önce giderilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

hatsu konferans2

Başkan Savaş’ın ardından misafirlere HATSU’nun genel durumu hakkında bir sunum yapan Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürü İsameddin Çeker de, düzenlenen konferansın yeni bir kuruluş olan HATSU için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, HATSU’nun vizyonu ve misyonunun oluşmasında birçok görüşten insanın buluştuğu bu konferansın katkısının çok büyük olacağını ifade etti.

Konferansa her kesimden ve her kurumdan misafirlerin davet edildiğini belirten Genel Müdür Çeker; “Bu tür toplantılar sayesinde HATSU’nun ilerde yapacağı planlar ve programlardan kimsenin ‘haberimiz olmadı’ deme lüksü kalmayacaktır” dedi.

Düzenlenen organizasyonun ilerde daha güzel şartlarda ve daha profesyonelce yapılabileceğini ifade eden Genel Müdür Çeker, her masada HATSU’nun bir daire başkanı ve şube müdürünün olduğunu ve bu organizasyon ile birlikte elde edilecek verilerin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi.

“Sorunlara Çözüm Arama” Konferans programı, HATSU’nun güçlü ve zayıf yönlerinin tartışıldığı ilk seans ile başladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here