HATSU, Asi’ye Kendi Araçlarını İndirdi

0
77

hatsu açıklama8Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), taban temizliği Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan Asi Nehri’ndeki çalışmalardan aylardır bir sonuç alınamaması üzerine,  nehre kendi araçlarını indirerek, nehrin dip temizliğine el attı.

Genel Müdürlük, DSİ’nin yaz başından beridir sadece bir kepçe ve bir kamyon ile nehirde temizlik yapmaya çalıştığını hatırlatarak, bu durumun vatandaşların tepkisine yol açtığını ve yayılan kötü kokunun şehrimizde yaşayan kadim insanları çok rahatsız ettiğini ayrıca şehrimizi ziyaret eden yerli yabancı turistler başta olmak üzere birçok kesimce bize yakıştırılmadığını dile getirdi.

HATSU olarak Asi Nehri’ne 5 kamyon, 1 greyder ve 2 kazıcı-yükleyici indirdiklerini ve gerekli çalışmaları başlattıklarını bildiren idare, DSİ’nin iğne ile kuyu kazmaya çalıştığını belirterek, HATSU’nun bu duruma daha fazla seyirci kalmaması gerektiğine inandıkları için bu çalışma içerisinde giriştiklerini açıkladı.

DSİ’nin HATSU tarafından yapılan hiçbir araç ve ekipman yardımını kabul etmediğini ve bu konuda HATSU Genel Müdürlüğünün resmi yazılarına cevap vermediğinin altını çizen idare, DSİ’nin halkı daha fazla mağdur etmemesi için işe el atıklarını bildirdi.

HATSU Genel Müdürlüğü, Asi Nehri’ndeki temizlik çalışmalarının HATSU’nun bütün ekipman gücü de kullanılarak sürdürüleceğini ve çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını duyurdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here