Hataylı Yavuz Hoca’dan Bir Kitap Daha!

0
142

celalattin yavuz7Dörtyollu, Dış Politika ve Strateji Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz aralıksız olarak üretime devam ediyor. Aynı zamanda emekli deniz kurmay albay olan, 2010 yılında 3 kitapla başlattığı her yıl en az bir kitap yayınlama geleneğine sadakatle devam eden Prof. Dr. Yavuz’un Ağustos 2014 ayı sonunda yeni bir ortak kitabı daha yayımlandı. 7 akademisyen, dünyanın en önemli 7 istihbarat örgütünü (CIA-ABD, KGB-Rusya, MOSSAD-İsrail, BND-Almanya, MI6-İngiltere, VEVAK-İran ve Çin istihbarat örgütü) yazdı.

Yavuz’un bölümü, son haftalarda Türkiye’yi dinlediği için gündemden düşmeyen Alman istihbarat örgütü Bundesnachrichtendienst (BND)’nin ağırlıklı olarak yer aldığı Alman İstihbarat Teşkilatları hakkında. BND’ye ilaveten Almanya’da iç istihbarat ve güvenlik teşkilatı Anayasayı Koruma Dairesi (Bundseamt für Verfassungsschutz) ve Askeri İstihbarat Teşkilatı (MAD) hakkında da ayrıntılar mevcut.

Editörlüğünü Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yaptığı, Türkiye’de dalında ilk olan bu kitabın Prof. Dr. Celalettin Yavuz’a ilaveten diğer yazarları ise Prof. Dr. Ercilasun, Doç. Dr. Sait Yılmaz, Dr. Ali Asker, Yrd. Doç. Dr. Sezgin Mercan, Yrd. Doç. Dr. Çağla Gül Yesevi ve Uzman Hakan Boz.

Her hafta yazdığı köşe yazıları Hatay mahalli gazetelerinde de yayımlanan, bilimsel dergilere her yıl 2-6 arasında makale yazan, konferans ve sempozyumlarla katkıları bilinen Yavuz’un bu son kitapla birlikte müstakil ve ortak kitaplarının sayısı 24’e erişti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here