Hatay’ın Anavatana Katılışının 75. Yıl Dönümü Kutlandı

0
119

hatay kurtuluş1Hatay’ın anavatana katılışının 75. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Antakya Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutan Vekili Albay Salih Taşkın ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra, Antakya Şehitliği’nde devam eden programda, çelenk sunumlarının ardından Vali Lekesiz, şeref defterini imzaladı ve saygı atışı yapıldı.

Vali Lekesiz, burada yaptığı açıklamada, büyük bir sadakat ve bağımsızlık aşkıyla vatanına bağlı kalan Hatay halkının, 75. yıl önce kendisine vurulmak istenen esaret zincirini kırdığını ve 20 yıllık hasretin ardından büyük bir coşkuyla anavatana katıldığını söyledi.

Hatay’ın, milli mücadelenin ilk kurşununu atarak, işgale en büyük cevabı verdiğini ifade eden Vali Lekesiz; “Hataylılar, 40 milletvekilinin oy birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmayı, bağımsız bir devlet olmaya tercih etmiştir. Bu büyük sadakat ve mücadele azmiyle dünyaya örnek olan Hatay, bugün de birlik ve beraberlik konusunda aynı güçlü iradeyi devam ettirmektedir. Bağımsızlığını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak bu kutsal mirasa en güçlü şekilde sahip çıkmak ve ebediyete kadar yaşatmak, milletimize ve aziz şehitlerimize karşı bizlerin asli borcudur” dedi

Konuşmaların ardından Vali Lekesiz ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, buradaki ailelere karanfil dağıttı ve ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra heyet, Meclis Salonu’ndaki ‘Hatay’ın Anavatana Katılış Süreci’ adlı panele katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here