Hatay’da Bu Şenlik Çok Konuşulacak!

0
365

ayışığı şenliği1“Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Şenliği” 17-18 Ağustos Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek

17-18 Ağustos tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Şenliği” için tüm halkı Ayışığı Çem Yaylasına davet eden Tertip Komitesi Koordinatörü Cafer Türkseven, şenliğin Hatay’da çok konuşulacağını söyledi. Türkseven, şenlikte el sanatlarından doğal ahşap süsleme sanatına, yemişinden yiyeceğine kadar yöresel ürünlerin de sergileneceğini belirtti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde dün bir basın toplantısı düzenleyen Ayışığı Şenliği Tertip Komitesi Başkanı Durmuş Arslan ve üyeler, gerçekleştirilecek şenlik hakkında geniş bilgiler verdiler. Tertip Komitesi adına konuşan Koordinatör Cafer Türkseven; “Yayladağı ilçesine bağlı tüm köylerin katılımı ile ‘2. Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Şenliği’ni 17-18 Ağustos tarihlerinde Ayışığı Çem Yaylasında düzenleyeceğiz. On binlerce Hataylının katılacağına inandığımız şenlik, iki gün sürecek” dedi.

Ürünler Aracısız Olarak Halka Satılacak

Şenlikte bu yıl birçok ilkin yaşanacağını da sözlerine ekleyen Türkseven; “Yayladağı köylerinde hazırlanan doğal köy ürünleri, 30 ayrı stantta halkımıza sunulacak. Köylülerimiz ürettiklerini, aracısız, toptancı olmadan, uygun fiyatlarla satışa sunacak. Yöresel ürünler arasında; keçi sütünden tuzlu yoğurt, nar ekşisi, zahter, salça, zeytinyağı, zeytin, badem, ceviz, taze incir, üzüm, armut, kuru miş-miş, melengiç, lif, har sabunu, organik sebzeler vb yöresel ürünler bulunacak.

ayışığı şenliği2

Hatay da yaşayan tüm halkımız için, bu şenlik bir büyük fırsattır. Değerli halkımızı, bu muhteşem yayla şenliğini birlikte yaşamaya davet ediyoruz. Sağlıklı, doğal yöresel köy ürünlerini köylülerden uygun fiyatlar ile alın. Yaylada ücretsiz 3 boyutlu çocuk sinemasını çocuklarınızla izleyin ve çeşitli etkinliklerle de eğlenin” şeklinde konuşarak herkesi şenliğe davet etti.

Şenlik Birliğimize Katkıda Bulunacak

El işlerinin de sergileneceğini kaydeden Türkseven; “Şenlikte Yayladağı köylerinde hazırlanan, yöresel el zanaatlârından; doğal ahşap süsleme zanaatkârı Ömer Boz ve toprak çömlek çanak zanaatkârı Mustafa Demiral, ürünlerini halkımıza sunacaklar. Ressam Nazik Arslan’ın resim sergisi ve “Dünden Bugüne Köyümüz” fotoğraf sergisi de açılacak. Şenlikte; yöresel köy yemekleri, şenlik alanında büyük kazanlarda hazırlanıp, tüm misafirlere öğle yemeği olarak ikram edilecek.

Milli birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, insani değerlerlerimize önem veriyoruz. Sevgi içinde asırlardır bir arada yaşıyoruz. Gün, kardeşlik günüdür. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Hatay da, Türkiye de birlik beraberlik ve sevgi ortamının gelişmesi önemlidir. Yayla Şenliği ile birliğimize katkıda bulunmak, bizleri mutlu edecektir” diye konuştu.

Türkseven, Yayladağı yemekleri yarışmalarının da yapılacağı şenlikte, tarihe yolculuk gezisi de gerçekleştirileceğini, İyonyalılar, Romalılar ve Abbasilere ait dönemlerden kalan, Kızlar Sarayı, Direkli Mağara, Havuzlu Mağara, Kara Mağara ve kayalar içinden çıkan balık iskeletlerinin de gezileceğini belirtti. Türkseven, dünyanın 2. büyük Mozaik Müzesi olan Antakya Arkeoloji Müzesindeki mozaik işlemelerin Ayışığı köyünde olduğuna da dikkati çekti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here