Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’e Molla’dan Ziyaret

0
168

vali ziyaret2“Ortadoğu’nun Tarım ve Ticaret Merkez Üssü Olmayı Hedefliyoruz”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Daire Başkanlığı Birim Şefi Fethi Molla, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Şube Müdürü Sunday Balıkoğlu ile diğer ilgililerin katıldığı ziyarette konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı OSB Daire Başkanlığı Birim Şefi Fethi Molla, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yer seçim komisyonunun toplanacağını bu amaçla ilimizde bulunduklarını ifade etti.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ilimiz hakkında bilgi verdi. Vali Lekesiz, Hatay’ın, ülkemizin sosyal, ekonomik, kültürel yapısına, Gayri Safi Milli Hasılası’na bilinenin çok daha ötesinde katkı yapan bir il olduğunu, bir çok alanda 81 ili içerisinde 1., 2. ya da 3. sırada yer aldığını söyledi.

İlimizin Türkiye’nin GSMH’sına yaptığı katkıyı artırmak, bu potansiyelini harekete geçirebilmesine ilişkin Hatay’ın öncelikli sektörlerinde bir yol haritası teşkil etmek üzere; Kırsal Kalkınma ve Tarım Stratejik Planı, Lojistik Köy Master Planı, Turizm Stratejisi ve Eylem Planı hazırladıklarını hatırlatan Vali Lekesiz, bunun için yüzlerce verinin analiz edilip gelecekte o sektörün nasıl olması gerektiği konusunda, uluslararası boyutlarını da analiz ederek ortaya hedefler koyduklarını kaydetti.

Hayvancılık konusuna da değinen Vali Lekesiz, hayvancılığın tarım sektörü için önemli olduğunu, ilimizde bu alanda potansiyel olmasına rağmen hayvancılığın yeterince gelişmemiş olduğunu ifade ederek, küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısının artırılması, hayvancılığın arzu edilen düzeye gelebilmesi, yem bitkileri alanının çoğaltılması gibi hedefler ortaya konulduğunu ve planlamalar yapıldığını, süt soğutma tankları alınarak süt üreticileri birliğine verildiğini de sözlerine ekledi. Vali Lekesiz; “Bu planın yapılmaya başlandığı yılda süt 50 kuruş iken şimdi bölgemizde süt 85 kuruş oldu. Sebebi; planın çiftçinin eğitimi, fiziksel alt yapı ve üst yapının yapılması, eğitim ve tanıtım gibi konulara ilişkin neler yapılacağı hususlarını kapsaması ve meselenin bütüncül şekilde ele alınması. Bunlar devreye girmeye başladıkça veriler ve rakamlar da yükselmeye başladı. Organize Hayvancılık Bölgesi de bütünün önemli parçalarından bir tanesi. Parçalar yerine konuldukça Hatay’ın kırsal kalkınma ve tarımına ilişkin hedefimiz de gerçekleşmeye adım adım yaklaşıyor. Ortadoğu’nun tarım ve ticaret merkezi üssü olmayı hedefliyoruz. Hayvancılık bunun önemli ayaklarından bir tanesi” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here