Hatay Havalimanı Basın Odası Hizmete Girdi

0
91

havalanı basın odasıHatay Havalimanında gazeteciler için hazırlanan basın odası hizmete girdi. İçerisinde bilgisayar, telefon, faks ve internet bağlantısı bulunan oda, basın mensuplarının daha iyi şartlarda görev yapabilmesi amacıyla hazırlandı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Hatay’a gelecek devlet büyükleri ile siyasileri takip etmek amacıyla havalimanına daha sık gitmeleri gerekecek olan basın mensuplarının bir odası bulunmuyordu. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, havalimanlarına mesaj göndererek basın mensuplarının rahat çalışabilmeleri için birer basın odası oluşturulmasını istemişti. Basın İlan Kurumu (BİK) Hatay Şube Müdürlüğü buradan hareketle Hatay Havalimanında bir basın odası açılması için girişimlerde bulundu. Hatay Gazeteciler Cemiyetiyle ortaklaşa yürütülen çalışmalar kısa sürede neticesini verdi. Hatay Valiliği, Havalimanı Mülki İdare Amirliği ve DHMİ’nin destekleriyle izinler alınarak oda hazırlıklarına başlandı. Havalimanı VIP Salonu girişinde bir oda, basın mensupları için tahsisi edildi. İç döşemesi ve teknik ihtiyaçları Hatay Havalimanı Müdürlüğü tarafından karşılanan odaya Hatay Gazeteciler Cemiyeti tarafından basın mensuplarının kullanmaları için bir bilgisayar hediye edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürü Murat Uçar, şehirdeki basın mensuplarının daha iyi ve rahat koşullarda görev yapabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Hatay Havalimanı otoparkının sarı basın kartı sahibi basın mensupları için ücretsiz hale geldiğini hatırlatan Uçar; “Şubemiz açılırken ‘Yük olmaya değil yük almaya geldik’ demiştik. Bu düşünceyle Hatay basının daha ileriye gitmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here