“Hatay Havaalanı, VIP Salonundaki Sakallılar Kim?”

0
86

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Başbakan’a Sordu;

Hatay’dan Ankara ve İstanbul’a gitmek için uçağa binen ve VIP salonunu kullanan uzun sakallı kişilere çok sık rastladığını belirten CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, VIP salonunu kullanacak kişilerin yasalarla belirlendiğine dikkat çekerek, bu kişilerin kim olduğunun açıklanmasını istedi.

Her türlü provokasyona açık bir ortamda böyle şeylerin olmasını çok tehlikeli olarak değerlendirdiğini ifade eden Milletvekili Dudu; “Son zamanlarda Hatay’dan Ankara ve İstanbul istikametine hemen her seyahatim sırasında VIP salonunda kalabalık gruplarla karşılaşıyorum. Uzun sakallı, orta doğulu oldukları anlaşılan kişilerin sık-sık VIP salonunda olması alışık olmadığımız bir görüntü.

Son olarak; Hatay havaalanı VIP salonunda, 22 Ocak ve 29 Ocak 2013 tarihlerinde yine aynı tarz kişiler Hatay-Ankara yolculuğu için uçak bekliyorlardı. Bu kişiler Ankara Havaalanında da devlet görevlilerince karşılanıp ağırlandı. Görevlilere sorduğumda ise bu kişilerin Dışişleri Bakanı’nın Katar’lı misafirleri olduklarını öğrendim. VIP giriş çıkışlarının ne kadar zor ve her ayrıntının kayıt altında tutulduğunu bilen biri olarak bu kişilerin rahat giriş çıkışı ve özenle karşılanmaları da dikkat çekiciydi.

Suriye’de yaşananlardan sonra artan bu tür olayların mutlaka açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Kim olduğu belli olmayan kişi ve grupların elini kolunu sallayarak uçağa binmesi ve havaalanı görevlilerince ağırlanması beni bir milletvekili olarak oldukça düşündürdü. Her türlü provokasyona açık bir ortamda böyle şeylerin olmasını çok tehlikeli olarak değerlendiriyorum. Sayın Başbakanımız, Dışişleri ve İçişleri Bakanlarımız bu duruma açıklık getirmek zorundadırlar” dedi.

Konuyu meclis gündemine de taşıyan Milletvekili Dudu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, VIP’ten yararlanacak olan kişilerin genelge ile belli olmasına rağmen, havaalanlarında VIP’den kimlerin nasıl yararlandığını sordu. 22 Ocak ve 29 Ocak 2013 tarihlerinde, Hatay havaalanında VIP’den geçiş yapan kişilerin kim olduğu, hangi amaçla gelip, kimlerle görüştüklerini de soran Vekil Dudu, ayrıca son 2 yıl içinde bakanlıkların misafiri olarak, resmi yada gayrı resmi kaç kişinin hangi amaçla geldiğini, ülkemizde kimlerle hangi konularda görüştüğünü, hangi anlaşmaları yada sözleşmeleri imzaladıklarını, bu bölgeden gelen kişilerin Dışişleri Bakanlığı yada diğer Bakanlıklar aracılığı ile VIP’de ağırlanmasının sebeplerinin ne olduğunu da sordu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here