Amacımız Esnafı Yüceltmek!

0
68

HESOB Başkanı Kadir Teksöz, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Gelerek Gündeme Dair Konuları Değerlendirdi ve “Her Türlü Hesabı Veririz” Mesajı Verdi…

Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz, çok sayıda oda başkanının da hazır bulunduğu bir toplantıda, makamında basın mensupları ile bir araya gelerek, gündeme dair konuları değerlendirdi. Son günlerde gündeme gelen Yeni Sanayi Sitesindeki hırsızlık, itfaiye, ışıklandırma, çöp ve yol konularına değinen başkan Teksöz, esnafın sorununu çözmek için gerekli tüm yazışmaların yapıldığı ve ilgili yerlerin bu konuda bilgilendirildiği ve önlem alındığını dile getirdi.

Öncelikli olarak hırsızlık olaylarının üzücü bir durum olduğunu ifade eden Teksöz, bu konuda emniyet müdürlüğü ile görüşülerek sanayi sitesinde polis devriye gezmesi sağlandığını dile getirdi. Diğer konularla da yakından ilgilendiğini, ışıklandırmada Tedaş ile görüşüldüğünü ve sanayi sitesinde yanmayan hiçbir lamba kalmayacağına dikkat çekti. İtfaiye, çöp ve yol konusundaki sorunların çözümü için yazışmaların yapıldığını ve önlemlerin en yakın zamanda alınacağını söyleyen Başkan Teksöz, sorunlar konusunda resmi kurum ve kuruluşlar ile yapılan yazışmaları belgeli bir şekilde basın mensupları ile paylaştı.

Yapılan Eylem Çok Yanlış!

Hırsızlık konusunda canı yanan esnaf haklı olduğunu ve onlara destek çıkmanın kendileri için önemli bir görev olduğunu ifade eden Teksöz, geçtiğimiz günlerde Kooperatif Başkanlığı önüne toplanılarak yapılan eylemin de yanlış olduğuna dikkat çekti. Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Kanlı’nın konu ile yakından ilgilendiğini ve her zaman esnaf lehine çalışmalar yaptığını da sözlerine ekledi.

Gelirden Fazla Gider Var…

Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinin kasasının belli olduğunu dile getirerek, nerelerden para geldiğini ve nerelere harcandığını tek-tek basın mensuplarına açıklayan Teksöz, gelirden çok giderin olduğunu gözler önüne serdi. Çok sayıda esnafın kirasını bile yıllardır ödemediğini buna rağmen hiçbir uygulama yapmadıklarını söyleyen Teksöz; “Biz esnafımızı çok iyi anlıyoruz. Gerek kirasını, gerek su parasını ve benzeri ödemeleri yıllardır yapmayan esnafımız var ama biz onları sıkıntıya hiçbir zaman sokmadık. Amacımız esnafı çöktürmek değil yüceltmektir” dedi.

MOBESE İçin Para Yetersiz…

Meydana gelen hırsızlık olaylarından sonra sanayi içine takılması planlanan MOBESE sistemi için bazı esnaflardan para toplandığını da dile getiren Teksöz, fakat toplanan paranın gerekenin yarısı bile olmadığını kaydetti. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığı tarafından toplanan paranın banka hesabında bekletildiği ve kimsenin hakkının yenmediğini dile getiren Teksöz, paranın gereken miktara gelmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Teksöz, esnafa bir duyuru yaparak kendi menfaatleri için iş yerlerine kamera takmaları ve sigortalı durumu getirmeleri gerektiğinin altını çizerek ve iş yerlerinde oluşan çöplerin çevre temizliği açısından poşeti ile dışarı konması için ricada bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here