Hatay Büyükşehir Belediyesi İlk Galibiyetini Aldı

0
55

bayan basketbol17Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL)’nde Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ile Orduspor arasındaki karşılaşma nefes kesti. Normal süresi 66-66 biten maçta, 2 uzatmanın ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi rakibini 90-87 mağlup etmeyi başardı.

Antakya Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk devre arasında takımlar soyunma odasına 27-27 eşitlikle gitti. Normal süresi de 66-66 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmanın ilk uzatma periyodunda da eşitlik bozulmadı. 76-76 eşitlikle sonuçlanan ilk uzatma periyodu boyunca HBB Gülşah Gümüşay’dan, Orduspor ise Iva Perovanovic’ten kritik katkılar alırken ikinci uzatma periyodunda ikilinin düellosundan galip çıkan Gümüşay oldu. Perovanovic ile skor bulmaya devam eden Orduspor’a karşı Gümüşay 8 sayı buldu ve kazananı belirledi. Gülşah Gümüşay’ın 33 sayılık performansıyla, maçı 90-87 kazanan takım HBB oldu.

Ev sahibi takımda Gülşah 33 sayı ve 5 ribaunt ile maçın en skorer  ismi olurken, Sandra Igueravide 16 sayı 5 ribaunt, Yasemen saylar 16 sayı, 4 ribaunt ile galibiyete katkı sağladı.  Konuk takımda ise Megan Frazee 27 sayı, 10 ribaunt, Iva Peronovic  17 sayı 12, ribaunt ile öne çıkan isimler oldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin baş antrenörü Hakan Acer, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takım olarak iyi mücadele ettiklerini söylerken; “Bu maçla birlikte ilk galibiyetimizi aldık, takım olarak moral ve motivasyonumuz çok iyi seviyeye geldi. Önümüzdeki maçlarda da Bu seriyi devam ettireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here