Hassalı Bağ Üreticilerine Emprenye Direk ve Tel Dağıtımı Yapıldı

0
215

hassa bağ üreticileriHassalı Bağ üreticilerine 4.384 adet Emprenye Direkle, 11.287 kg galvanizli tel dağıtıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki direk ve tel dağıtım törenine; Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Akbez Belediye Başkanı Abdurahman Demirel, Hassa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halit Avcı ve çiftçilerimiz katıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, “Sayın Valimiz Celalettin Lekesiz’in öncülüğünde hazırlanan Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planında hangi çeşit ürünün hangi bölgede dikileceği belirtilmektedir. Bu planın hazırlanmasında bölgenin iklim verileri, toprak analizleri, rakımı gibi 900 den fazla bilgiden faydalanılmıştır. Sayın Valimizin vurguladığı gibi bu plana uyan kazanır. 106.158 TL olan proje bedelinin %75’i Hatay İl Özel İdaresi tarafından karşılanan emprenye direk ve galvanizli teller çiftçilerimiz için yeni bir çığır açmıştır” dedi.

Hassa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yaklaşık 2 yıl önce hazırlanan Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde bağların yüksek telli sisteme çevrilmesi amacıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ‘’Bağcılıkta Geleneksel Terbiye Sistemlerinin Modernizasyonu Projesi’’ hazırlandığı, projeden İlçe Müdürlüğünün açmış olduğu Asma Yetiştiriciliği Kursuna katılan, Trakya İlkeren, Red Globe, ve Antep Karası üzüm çeşitleri ile en az 3 dekar, en fazla 20 dekar Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan toplam 120 dekar alandan 7 üretici faydalandığı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here