Hassa’da Çiftçi ve Hayvan Yetiştiricilerine 1000 Sertifika Dağıtıldı

0
102

hassa sertifikaHassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’nun öncülüğünde, “Her Köyde en az bir kurs, toplam 1000 Sertifika” sloganıyla başlatılan çiftçi eğitim seferberliği tamamlandı.

“Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Plan” dahilinde, ilçemizde ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 2012 ve 2013 yıllarını kapsayacak şekilde “Her Köyde en az bir kurs, toplam 1000 Sertifika” sloganı ile başlatılan, eğitim seferberliğinde, 1000. sertifikayı almaya hak kazanan üreticimize, Kaymakamlık Makamında tören düzenlendi.

Törene; Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi ile İlçe Müdürü Halit Avcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedirhan Umaç katıldılar.

Plan dahilinde; Arı yetiştiriciliği, asma yetiştiriciliği, bitki zararları ile mücadele, Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği, keçi ve koyun yetiştiriciliği, süt sığırcılığı ve zeytin ağacı budama konularında, 20 köyde toplam, 1043 yetiştiriciliği ve üretici sertifika almaya hak kazandığı bu kapsamda 1000. sertifikayı almaya hak kazanan üreticimize sertifika ve çiftçi eğitim seti törenle verildi.

Törende konuşan Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu; “Hatay Valimiz Sayın Celalettin Lekesiz’in öncülüğünde başlatılan “Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Plan” kapsamında, ilçemizdeki çiftçi ve hayvan yetiştiricilerimize yönelik, 2012 ve 2013 yıllarını kapsayacak şekilde “Her Köyde en az bir kurs, toplam 1000 Sertifika” sloganı ile başlattığımız, eğitim seferberliğimizi başarılı bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. Eğitimini tamamlayan üretici ve yetiştirici arkadaşlarımız, bundan böyle işlerini Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı dahilinde ve verilen kurslar pratiğinde sistemli bir şekilde yürüteceklerdir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here