Kuş; “Okullarımızda Covid-19 Tedbirleri Çok Yetersiz”

0
52

ÇKD Başkan Yardımcısı Hasan Kuş; “Okullarımızda Covid-19 Tedbirleri Çok Yetersiz”

2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından bir açıklama yapan İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Yardımcısı Hasan Kuş, problemler ve eksikliklere dikkat çekti.

Tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlanırken bazı problemler ve eksikliklerin de beraberinde yaşanmaya başladığını kaydeden Kuş, okullarımızda salgın tedbirlerinin yetersiz olduğunu, özellikle birçok okulda temizlik personelinin bulunmadığını, teneffüs ve öğlen arası sürelerinin salgın öncesi dönem gibi düzenlendiğini, bir ders saatinin kimi okullarda 40 dakika kimi okullarda 30 dakika olmasının fırsat eşitliğini zedelediğini savundu.

Salgının sonbahar ve kış aylarında varyantların da etkisiyle artış hızı göstereceği düşünüldüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatı tarafından bazı tedbirlerin alınmasının; okullarımızın yıl boyunca açık kalması ve bulaş oranının düşmesi açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Kuş; “Bir taraftan “maske-mesafe-hijyen” denilirken, diğer taraftan okullar açılalı iki hafta olmasına rağmen alınması beklenen temizlik kadrosunun henüz altyapısı bile hazır görünmemektedir.

İŞKUR’ üzerinden alınacak yardımcı personel için henüz başvurular için dahi talep açılmadığı ne zaman sürecin başlatılacağı ise eğitim camiası açısından merak konusudur.

Mesafe ise tamamen sözde, merkezdeki birçok okulda sınıflar kırk kişiyi geçmekte, özellikle ders saatlerinin normal eğitim yapan okullarda 40 dakika olması ve öğrencilerin sınıflarda uzun süre kalmaları velilerde endişe yaratırken, ikili eğitim yapan okullarda 30 dakika olarak uygulanması eğitimdeki fırsat eşitliğini zedeleyecek niteliktedir.

İskenderun’un Türkiye’nin en sıcak ve nemli coğrafi koşullara sahip olması düşünüldüğünde de sınıflarda 30 dakika durmayı daha da güçleştirmekte, hastalığın bulaş riskini de aynı ölçüde arttırmaktadır. Okula dönüş sürecinde gerekli altyapı ve hijyen koşullarının sağlanmasının yanı sıra çocukların psikolojik olarak da hazırlıklı olmaları, sağlık tedbirlerinin bir parçası olarak görülmelidir.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden bir an önce; Okullara yeterli sayıda yardımcı personel alımında bulunmalarını, Ders saatlerinin tüm kurumlarda 30 dakika, ders aralarının 10 dakika olacak şekilde yeniden düzenlenmesini, mevcutları yirmibeş ve üstü olan kalabalık sınıflar için ek tedbirler alınmasını ilgili kurumlardan talep ediyor, kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here