Harb-İş Sendikası İskenderun Şubesi Vergide Adalet İstiyor

0
128

Harb-İş İskenderun Şube Başkanı Kenan Cerrahoğlu, 2013 Mali Yılı Bütçe görüşmelerinde gelir ve vergi dağılımı adaletinin gözletildiği bir bütçe oluşturulması istedi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ve bölge milletvekillerine seslenen Cerrahoğlu; “Küresel ekonomik krizden en çok etkilenen kesim olan işçilerin önemli sorunlarından birisi, adaletsiz vergi sistemizdir. Doğrudan alınan vergilerin yüksekliği yanında, dolaylı vergilerle çalışanlar ikinci kez adaletsizlikle karşılaşmaktadır. Temel bir ilke olan az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması ne yazık ki ülkemizde uygulanmamaktadır. Sermayeden alınan vergiler düşülürken işçilerin vergi yükü devam etmektedir. Yılbaşında kesilen vergi miktarı ile yılsonunda kesinlen vergi miktarı arasındaki oran nerdeyse iki katıdır.

Bu nedenle işçilere 6 ayda bir yapılan bir zamlarla, vergi oranlarının artması nedeniyle ücretlerde düşüşe neden olmaktadır. Enflasyona bağlı olarak ücretlerde yapılan artış işçinin cebine girmeden vergi olarak geri alınmaktadır. İşçilerin yaşadığı bu adaletsizliğin düzeltilmesini, 2013 bütçe kanununu görüşmelerinde başta hükümet olmak üzere tüm siyasi partilerin milletvekillerinden, işçilerin yıl boyunca vergi oranın %15’i geçmediği bir vergilendirme sistemi talep ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here