Hanife Uysal Ortaokulunun Temeli Atıldı

0
405

hanifi uysal okul1Hayırsever Ali Uysal; “Hayır İşleri Benim Gıdamdır”

Hayırsever Ali Uysal’ın vefat eden annesi adına yaptıracağı 24 derslik Hanife Uysal Ortaokulu’nun temel atma töreni geçtiğimiz hafta sonu Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in de katılımı ile gerçekleşti. Törende konuşan hayırsever Uysal; “Hayır işleri benim olmazsa olmazımdır, hayır işleri benim gıdamdır” dedi.

Kurtuluş Orta Okulunun 16 derslik ek binası eski olduğundan yıkım kararı alınmıştı ve yıkıldı. Yıkılan binanın yerine yeni yapılacak olan okul binasının yapımını da Hayırsever Ali Uysal üstlendi. Uysal, rahmetli annesi adına 24 derslikli okul yaptıracak.

Okulun temel atma töreni geçtiğimiz hafta sonu Vali Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kamu kurum müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

hanifi uysal okul2

Törenin açılış konuşmasını yapan Hayırsever Ali Uysal; “Geçmişte yokluğu ve yoksulluğu, uç noktada yaşamış, iliklerine kadar hissetmiş biri olarak hayır ve hasenat işlerine son derece önem veriyorum. Hayır işleri benim hayatımda olmazsa olmazım, kısaca hayır işleri benim gıdam!” diye konuştu.

Uysal’ın konuşması sırasında yer-yer duygulu anlar yaşadığı törende ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü ve İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit de birer konuşma yaparak, hayırsever Ali Uysal’a bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ettiler.

hanifi uysal okul3

“Eğitim Pahalı Ama Cehalet Daha Pahalıdır”

Daha sonra söz alan Vali Lekesiz; “Hudutta nöbet tutanla, okulda kalem tutan herkes işinin en iyisini yapmak zorundadır. Bugün bir okul temelini atan Ali Uysal da bu tanıma uyan hemşerimizdir. İşini en iyi yapanı herkesin önünde takdir edeceksin ki, o da bunu fark edip daha iyisini yapmaya gayret etsin. Eğitim pahalı ama cehalet daha pahalıdır. Bu nedenle eğitim adına konan her tuğla veya taş, ülkenin güçlü geleceğine atılan imzadır. Ali beyin hayatının üniversitelerde ders olarak okutulması ve herkese örnek olması gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından, temel atma töreni gerçekleştirildi. Vali Lekesiz, Kaymakamlar Özyiğit ile Aydın ve Belediye Başkanı Dingil, Hayırsever işadamı Uysal ile birlikte temsili olarak butona bastı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here