“Halkımızın Yaşamını Kolaylaştırmak İçin Çalışmalar ve Hizmetler Yaptık”

0
100

civelek-sahil gezisi1Başkan Civelek, Sahil Bandı Gezisi ve Kahvaltı Programında Basınla Bir Araya Geldi, Yaptıklarını ve Yapacaklarını Anlattı…

İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek, basın mensuplarının katılımıyla sahil bandı gezisi ve kahvaltı programı düzenledi. Program, İskenderun Belediyesi Nikah Salonu’ndan başladı.

Sahil bandı çalışma gezisinde, sahilde yapılan düzenlemelerle ilgili basına yerinde bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Civelek, halkımız için günlük şehir içi stresinden uzak, sosyal bir yaşama-dinlenme alanları ve yürüyüş yolları oluşturulduğunu, sosyal tesis, golf sahası, satranç sahası, amfi tiyatro, paten sahası yapıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Civelek, sahildeki İskenderun Belediyesi 3 Nolu Sosyal Tesis’te basın mensupları ile birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından, basın mensuplarıyla sohbet eden Başkan Civelek, 2009 yılında ilk göreve başlandığında uzun yıllar hizmet almamış olan tepe mahallelerin asfalt ve parkelerinin yapıldığını anımsattı. Başkan, altyapı çalışmasından sonra, son bir yılda ise 750 bin metrekare asfalt, 250 bin metrekare parke çalışması yapıldığını, su şebeke borusu döşenme çalışması için 600 km yol kazıldığını söyledi.

civelek-sahil gezisi2

Anlayışından Dolayı Halkımıza Teşekkür Ediyorum

İskenderun’un en önemli sorununun su olduğunu anımsatan Başkan Civelek; “Su sorununu çözdük. Halkımız musluktan akan temiz ve sağlıklı suyu içecek. Devasa drenaj kanalları yaptık. İskenderun sel riskinden uzaklaştı. İskenderun’un altyapısını tamamladık. Halkımıza altyapı çalışmasına gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Önümüzde bir seçim olduğuna dikkat çeken Başkan Civelek; “Seçim kampanyası son derece düzeyli, kavgasız bir ortamda devam ediyor. Her şeyi belirleyecek olan halkın iradesi. Seçim sürecinde asla belediye imkanlarını kullanmadık. Eşit şartlarda seçime giriyoruz” dedi.

Belediyenin borçlu olmadığını belirten Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Esnafa borcumuz yok. Geçmiş dönemlerden kalan devlete yapılandırılmış borçlar var. İller Bankasından gelen paranın yüzde 40’ı yapılandırılan borç için kesiliyor” diye konuştu.

civelek-sahil gezisi3

Herkes Özgür Düşünmeli

Cemevi ve İskenderun Belediyesi arasında anlaşmazlık olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Civelek; “Herkes özgür düşünmeli. 25-30 yıldır Cemevi istekleri vardı. Yer verdik. Cemevi’nin yan tarafında AKAD’a da yer verdik. Çok mutluyum. Çünkü herkes ibadetini özgürce yapmalı. Basit bir ödeme sorunu vardı. Ekonomik sıkıntı oldu, yapılandırma üzerine yazı yazdık, yapılandırdık. Cemevi ile İskenderun Belediyesi arasında anlaşmazlık yoktur. Buradan çıkın diye böyle bir şey olabilir mi? Bu memleket hepimizin. Yıkıcı dedikodular hepimize zarar verir” dedi.

Önemli Olan Halkın Mutluluğu

Bugün en önemli sorununun çevre olduğunu belirten Belediye Başkanı Civelek; “Çevreye dikkat edeceğiz. Çevreyi koruyacağız. Sağlıklı bir çevre olmazsa, sağlıklı bir yaşam olmaz. Küresel iklim değişiklikleri yaşanıyor. Yarın insanlar birbiriyle didişmeyi bırakıp, doğa için birleşecekler” diye konuştu.

Yapılan hizmetlerden de söz eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Önemli olan halkımızın mutluluğudur. Biz halkımızın mutluluğunu arttırmak, yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalar ve hizmetler yaptık” dedi.

Basın mensuplarına katılımından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Civelek, birlikte fotoğraf çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here